Markant finansdirektør forlader Coloplast

Coloplasts roste finansdirektør Lene Skole forlader selskabet for at blive direktør for Lundbeckfonden. Hun afløses af tre nye ansigter i koncernledelsen, der er kommet på foryngelseskur. (Opdateret)

Foto: Erik Refner
En af dansk erhvervslivs markante kvindelige skikkelser, Coloplasts finansdirektør Lene Skole (55 år), forlader selskabet for at blive adm. direktør i Lundbeckfonden.

Hun afløses af 41-årige Anders Lonning-Skovgaard udnævnes til Chief Financial Officer (CFO) med ansvaret for Corporate Finance og Corporate IT.
Han har arbejdet i Coloplast siden 2006.

Samtidig udvides Coloplasts koncernledelse til at bestå af fire mod tidligere to personer.

"Udvidelsen af direktionen er et ønske om at styrke direktionen set i lyset af den ambitiøse vækstrategi og de deraf nye langsigtede finansielle forventninger som for nyligt blev offentliggjort," skriver selskabet i en børsmeddelelse.

Det fremgår, at Lene Skole har valgt at forlade Coloplast som en konsekvens af ændringerne.

”Jeg vil gerne benytte lejligheden til at rette en stor tak til Lene Skole for hendes store indsats i Coloplast siden 2005. Hun har som koncernfinansdirektør spillet en afgørende rolle i den succesfulde transformation af Coloplast. Jeg ønsker hende held og lykke i hendes nye rolle som administrerende direktør i Lundbeckfonden”, hedder det i en udtalelse fra bestyrelsesformand i Coloplast Michael Pram Rasmussen.

Der er tale om et generationsskifte i topledelsen af Coloplast. Alle tre direktører er under 50 år, mens adm. direktør Lars Rasmussen har rundet de 55 år.

”Med tilføjelsen af Kristian Villumsen, Allan Rasmussen og Anders Lonning-Skovgaard er jeg overbevist om, at vi har sat et hold, der er i stand til at lægge det kommercielle pres, der er nødvendigt for at kunne indfri vores vækstambitioner. Mellem sig har de tre 35 års erfaring i Coloplast regi og de har alle spillet en vigtig rolle i Coloplasts succesfulde udvikling over de senere år. Jeg er glad for og stolt over at kunne styrke vores direktion med så stærke interne kandidater, ” siger Lars Rasmussen i en kommentar.Nye i koncernledelsen ud over Anders Lonning-Skovgaard er Kristian Villumsen (43) og Allan Rasmussen (47).

Kristian Villumsen bliver koncerndirektør med ansvar for kronisk behandling (Chronic Care) og får ansvaret for global marketing, forskning og udvikling og salgsregionerne inden for stomi og kontinensforretningen.

Han kommer fra en stilling som leder af Global Marketing.

Allan Rasmussen bliver koncerndirektør med ansvar for Global Operation, indkøb, samt kvalitet og miljø. Han har været i virksomheden siden 1992.