Mark Zuckerberg løfter lidt af sløret for Facebooks stigende interesse i AI

Facebook skal blive bedre til at forstå meningen bag det indhold, som brugerne deler. Derfor fokuseres indsatsen inden for kunstig intelligens på at gøre algoritmerne bedre end mennesker til at se og høre, lyder det fra grundlæggeren.

Foto: DADO RUVIC
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en nyligt afholdt Q&A gav Facebooks grundlægger og direktør Mark Zuckerberg et sjældent indblik i firmaets planer for kunstig intelligens, der den seneste tid set udefra har været et stigende fokusområde for firmaet. Det skriver version2.dk.

Senest har Facebook åbnet sit andet AI-laboratorium (‘artificial intelligence’, red.) i Paris, og kunne tidligere på måneden præsentere en algoritme, der var i stand til at identificere personer på et billede, selvom deres ansigter ikke er synlige.

I den skriftlige Q&A forholdt Mark Zuckerberg sig til en række spørgsmål angående firmaets gøren og laden og uddybede således også, hvad planerne for AI i sammenhæng med det sociale medie går ud på. Det skriver flere medier, herunder ZDNet.

Ifølge Zuckerberg er indsatsen målrettet forståelsen af det indhold, som brugerne poster, så det sociale medie mere præcist kan kategorisere enkelte brugeres interessefelter og vise dem mere af samme type indhold.

Det indebærer ifølge Zuckerberg at gøre algoritmerne bedre til at sanse, end mennesker er i dag.

»For at kunne gøre dette rigtig godt, er vores mål at bygge AI-systemer, der er bedre end mennesker til at sanse. Syn, hørelse og så videre,« skrev Mark Zuckerberg og gav også et indblik i hans tanker endnu længere nede ad vejen:

»Ligeledes, hvis vi kunne bygge computere, der kan forstå, hvad der er på et billede og kunne forklare det for en blind person, som ellers ikke ville være i stand til at se det, så ville det også være fantastisk. Det er altsammen noget, der er inden for rækkevidde, og som vi kan levere på inden for de næste ti år,« lød det blandt andet fra Facebook-chefen.

Samtalen faldt ifølge The Guardian også på telepati, som Zuckerberg heller ikke vil afskrive, vil få sin plads på de højteknologisk hylder i fremtiden.

»En dag, tror jeg på, at vi vil være i stand til at sende fuldgode tanker hinanden direkt ved hjælp af teknologi. Du vil simpelthen være i stand til at tænke på noget bestemt, og dine venner vil øjeblikkeligt også kunne opleve det, hvis du ønsker det,« skrev Zuckerberg ifølge The Guardian.

Deltag i debatten på version2.dk.