Mantoni: Aftale med LG er »ekstrem« vigtig

Aftalen mellem Bang & Olufsen og LG Electronics er "ekstrem" vigtig for Struer-virksomheden.

Aftalen mellem sydkoreanske LG og danske B&O er langvarig. Og ifølge B&O direktør Tue Mantoni rækker den over fem år som minimum. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det siger B&O's administrerende direktør Tue Mantoni.

- Det er et projekt vi har arbejdet på i længere tid, og noget der er ekstremt vigtigt for Bang & Olufsen for at vi kan bevare vores stærke position indenfor tv-kategorien. Nu kombinerer vi vores designkompetencer og koncept- og kundeforståelse med LG's rigtig stærke teknologi og innovation, siger Tue Mantoni til Ritzau Finans.

Aftalen mellem sydkoreanske LG og danske B&O er langvarig. Og ifølge Tue Mantoni rækker den over fem år som minimum. Og mens man holder en del af arbejdet hjemme i Struer, vil det dog komme til at betyde, at arbejdsopgaver skifter lokaliteter.

- Vi kommer til at have et integreret udviklingsforløb, hvor vi er overordnede ansvarlige for hele den første del omkring design- og konceptbasen. Og så arbejder vi tæt sammen med LG og LG's team på alt, hvad der vedrører udvikling og produktion af selve tv'et, siger direktøren.

- Alt, hvad der hedder design og konceptbase, kommer til at foregå i Struer, og så kommer udviklingen og produktionen til at foregå ved LG, siger Tue Mantoni.

Og der er lagt op til besparelsen i B&O. Aftalen har et potentiale på besparelser på 150-200 mio. kr., når den kører helt om tre år.

- De 150-200 mio. kr. er en kombination af besparelser i udviklingsomkostningerne, vores produktionsomkostninger og bedre indkøbspriser på grund af deres skala. I dag laver vi cirka 30.000 fjernsyn om året - og LG laver 40 mio. Så vi arbejder sammen med nogen, der har nogle muskler, der kan hjælpe os både på produktion og innovation, siger Tue Mantoni.- Og man kan ikke undgå nogle ændringer i den måde, vi i dag er organiserede på. Det skal vi for at få de her besparelser, men det er endnu for tidligt at sige, hvad det kommer til at betyde helt konkret, siger direktøren.