Manglende skattebetaling er grov uagtsomhed

To DR-journalister vil formentlig slippe med en advarsel, hvis de ikke har betalt skat af de ca. 1,9 mio. kr., som DR har betalt for bøder og sagsomkostninger, vurderer skatteekspert, der takserer forseelsen som grov uagtsomhed.

Det er ikke muligt at få konkrete oplysninger om, hvorvidt DR har opgivet eller vil opgive de omkostninger, som DR har betalt for deres journalister i en injuriesag fra 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skatteeksperten Frode Holm fra Revitax takserer det til grov uagtsomhed, hvis DR-journalisterne Steen Jensen og Mette Frisk ikke har betalt skat af de 1,9 mio. kr., som DR har betalt for journalisterne i form af bøder og sagsomkostninger i 2011.

Det er ingen undskyldning, hvis de ikke kendte til reglerne, advarer han.

»De vil formentlig få en advarsel fra Skat om ikke at gentage forseelsen og blive pålagt morarenter, som beløber sig til 0,6 pct. pr. måned, frem til den udestående skat bliver betalt,« vurderer han.

Skatteeksperten forklarer, at der er to slags skatteunddragelse. Ved bevidst unddragelse ryger skyldneren i fængsel, hvis beløbet er stort nok. Ved grov uagtsomhed får skyldneren ingen fængselsdom, men en advarsel og besked om at betale det skyldige beløb samt morarenter.

Det er ikke muligt at få konkrete oplysninger om, hvorvidt DR har opgivet eller vil opgive de omkostninger, som DR har betalt for deres journalister i en injuriesag fra 2011. Den anden injuriesag er først afgjort i år og vedrører altså skatteåret 2014, hvor selvangivelserne endnu ikke er indleveret.

Berlingske har bedt DR om aktindsigt i, om statsradiofonien har indberettet en eventuelt betalt »bonus« til dækning af sagsomkostninger og dagbøder til de to medarbejdere, chef for DR Dokumentar, Steen Jensen, og programvært Mette Frisk, som i 2011 blev dømt efter straffeloven for injurier mod Rigshospitalet og en af hospitalets overlæger.

Men DR ønsker ikke at oplyse om det.

»Dette tilhører medarbejdernes private forhold, som DR derfor ikke kan kommentere,« hedder det i DRs svar på Berlingskes anmodning om aktindsigt.

Mette Frisk skriver i en mail til avisen, at så længe sagen ligger i Skatterådet, udtaler hun sig ikke om den.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Steen Jensen.