Manglende mesterskab koster Parken dyrt

Dårlige resultater for FCK og Fitness.dk har negativ indvirkning på Parkens forventninger til 2015, og de forventer nu underskud på op mod 25 millioner kroner.

Parken i regnvejr. Pokalfinalen er udsat 45 minutter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald

Parken Sport & Entertainment A/S kommer ud af første kvartal med et regnskab, der er markant nedjusteret, efter virksomheden opgiver at hjemtage mesterskabet i den nuværende sæson 2014/15. Med nedjusteringen i første kvartal forventer de nu et underskud på mellem 15 og 25 millioner for 2015.

Den spritnye bestyrelsesformand i Parken, Bo Rygaard, kan præsentere et regnskab, der byder på op- og nedture for underholdningskoncernen. På selskabets generalforsamling tidligere på foråret meldte den afgående bestyrelsesformand John Dueholm ud, at man var skuffede over udsigten til, at FCK-delen af forretningen ikke lever op til forventningerne. De skuffende resultater er nu også medvirkende til, at PS&E nedjusterer forventningen til omsætningen med 50-100 millioner til cirka 1,1 milliarder kroner.

Parken har også store vanskeligheder ved at tjene penge på Fitness.dk, som i 2014 tabte 16,9 millioner kroner, og Fitness.dk har det fortsat svært i første kvartal 2015. De taber i årets første tre måneder 6,5 millioner, hvor man i sidste kvartal havde et beskedent overskud på to millioner kroner.

Parken Sport & Entertainment måtte i 2014 notere et fald i omsætningen til 1124,7 mio. kr. fra 1298,9 mio. kr. i 2013, mens resultatet før skat dykkede til 15,8 mio. kr. fra 210,8 mio. kr.

Der er dog også gode tegn fra underholdningskoncernen på især feriecentret Lalandia og på udlejning af kontorejendomme. Man har også fået nedbragt en del af den ellers massive gæld, men koncernens gæld er stadig på omkring en milliard kroner.

 

Selskabet skrev i regnskabet for 2014, at virksomheden forventer, at fodboldklubben FCK bliver danske mestre i sæsonen 14/15, og at de vil kvalificere sig til Champions League efterfølgende. Den plan er dog uhyre svær at se indfriet for selskabet, da FCK for indeværende er 12 point efter FC Midtjylland i Alka Superliga med kun seks kampe tilbage af sæsonen, og det erkender man nu i kvartalsregnskabet.

Til gengæld er målet for næste sæson ikke nedjusteret. Parken regner med et mesterskab og deltagelse i Champions League i den efterfølgende sæson, og det bakker man fra selskabets side op med beskeden om, at man vil investere markant i FCK. Det betyder formentligt også nye, store investeringer i spillere i det kommende transfervindue.