Manglende Champions League dræner Parkens resultater

Parken Sport & Entertainment, der står bag fodboldklubben FC København, fitness.dk og feriecentret Lalandia, måtte se sit salg og overskud skrumpe i 2017 sammenlignet med 2016.

CL-kvalifikationskamp i Telia Parken onsdag d. 23 august 2017 mellem FCK-FK Qarabag . Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

En manglende deltagelse i Champions League for FC København udgør en væsentlig faktor i den sammenhæng.

I efteråret 2016 deltog FC København i gruppespillet i Champions League, som er noget mere økonomisk attraktiv end Europa League, hvor FC København var i gruppespillet i efteråret sidste år.

Det kunne mærkes i den samlede koncerns resultater, hvor omsætningen faldt til 1283 mio. kr. sidste år fra 1448 mio. kr. i 2016, mens nettooverskuddet faldt til 40,7 mio. kr. fra 66,5 mio. kr.

Kigger man på det primære resultat før amortiseringer, transferaktiviteter og særlige poster, blev det mere end halveret til 119,5 mio. kr. fra 306,4 mio. kr.

Der er dog også positive afvigelser i 2017 sammenlignet med året før. Således tjente Parken 12,5 mio. kr. på spillerhandler sidste år, mens resultatet af transferaktiviteter året før var et underskud på 11,9 mio. kr.

KURSMANIPULATIONSSAG KOSTEDE 14 MIO. KR.

Samtidig blev der sidste år foretaget en positiv værdiregulering på godt 19 mio. kr. af Parkens ejendomme, mens der i 2016 ikke blev foretaget nogen værdiregulering.

I 2016 trak en nedskrivning på goodwill i fitness.dk desuden ned med 120 mio. kr., mens de særlige poster sidste år udgjorde et negativt bidrag på 14,2 mio. kr.

Den udgift kan primært henføres til den sag om kursmanipulation, som Parken Sport & Entertainment samt flere tidligere topfolk i selskabet har været involveret i.

STADIG STORT MINUS I FITNESS.DK

Det samlede primære resultat før amortiseringer, transferaktiviteter og særlige poster var påvirket af et positivt bidrag i FC København og Stadion på 39,8 mio. kr., mens Lalandia trak op med 93,5 mio. kr.

Til gengæld var der stadig underskud i fitness.dk, der noterede sig et negativt primært resultat på omtrent 60 mio. kr.

- 2017 var ligesom foregående år præget af intens konkurrence på det danske fitnessmarked, konstaterer Parken Sport & Entertainment i regnskabet.

Selskabet har sidste år brugt en del tid og ressourcer på at åbne nye centre på attraktive lokationer, mens der også er blevet lukket en stribe centre, der ikke passede ind i porteføljen.

- 2017 var ikke et tilfredsstillende år for fitness.dk, hvor blandt andet omkostninger til lukning af centre udgjorde 9,0 mio. kr., hensættelse til fremtidige lejeforpligtelser for lukkede centre 15,9 mio. kr. samt nedskrivning af tilgodehavender 7,5 mio. kr. Det betød, at det primære resultat før amortiseringer og særlige poster udgjorde minus 59,6 mio. kr. i 2017 mod minus 17,1 mio. kr. i 2016, skriver Parken i regnskabet.

Ved udgangen af sidste år iværksatte Parken Sport & Entertainment en ny strategi for fitness.dk, der skal gøre kæden overskudsgivende igen, fremgår det desuden.

VENTER TILBAGEGANG I 2018

For 2018 venter Parken Sport & Entertainment en omsætning på 1250-1275 mio. kr. samt et resultat før skat på 35-50 mio. kr.

Forventningerne er baseret på, at FC København opnår deltagelse i gruppespillet i Europa League, fremgår det.

For øjeblikket er holdet placeret på fjerdepladsen i Superligaen med 38 point for 24 kampe. Mandag aften møder FC København rækkens bundprop, FC Helsingør.

Vinderen af Superligaen får adgang til en kvalifikationsturnering om deltagelse i Champions League, mens nummer to ryger i kvalifikationsturneringen om deltagelse i Europa League.

Nummer tre i rækken skal møde vinderen af nedrykningsspillet, der udgøres af de otte lavest placerede hold efter grundspillet, i en kamp om adgang til Europa League-kvalifikationen.

Den plads kan dog også tilfalde nummer fire i Superligaen, hvis pokalturneringen samtidig bliver vundet af et af de tre øverst placerede hold.