Mangel på Playstation 3 truer

Danske og europæiske toldere har fået ordre på at konfiskere Sonys spillemaskine. Allerede om nogle uger kan det derfor blive svært at købe den i Danmark.

Alle Sonys Playstation 3, der ankommer til Europa, konfiskeres nu af tolderne. Arkivfoto: Yuriko Nakao, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan allerede om få uger blive endog meget svært at købe en Sony Playstation 3-spillemaskine i Danmark.

Tolderne i Danmark og de øvrige EU-lande kaster sig nu over Sonys spillemaskine, Playstation 3, og tilbageholder den.

Se billederne: Årets bedste computerspil

Det sker, efter at den sydkoreanske elektronikgigant LG Electronics har vundet en retssag mod Sony i en strid om patentrettigheder til Blu-ray-teknologien.

Måske til destruktion

Tolderne skal tilbageholde alle Playstation 3, der kommer til Europa, og det svarer til omkring 100.000 styk hver uge. Her skal de forblive i mindst ti dage. I mellemtiden forsøger LG at få forbuddet forlænget eller, om nødvendigt, kræve maskinerne destrueret.

Se billederne: Lækre tech-sager fra Barcelona

Ifølge britiske The Guardian anses det dog for meget usandsynligt, at retten vil give tilladelse til en destruktion.

Afgørelsen i Haag i Holland har allerede betydet, at titusinder af Playstation 3-maskiner ligger og venter.

Varemangel om få uger

Sony blev dømt for at krænke rettigheder, som LG ejer til Blu-ray-teknologien, der er en vigtig del af Playstation 3. Spillemaskinen kan nemlig også bruges som afspiller af de Blu-ray-skiver, som er tiltænkt at blive DVDens afløser.

Se billederne: Orgie af dimser i Las Vegas

Sony prøver ihærdigt at få forbuddet fjernet og har mulighed for at indbringe sagen for det europæiske patentkontor. Hvis Sony endeligt dømmes, kan det koste en anselig erstatning til LG for krænkelserne.

Langt de fleste Playstation 3 til Europa ankommer via Rotterdam og Schiphol i Holland. Langt de fleste er forudbestilte varer, hvorfor varemangelen allerede om to-tre uger vil kunne mærkes i forretningerne, hvis forbuddet ikke ophæves, skriver The Guardian.

Se web-TV: Spil playstation på mobilen