Mangel på nødudstyr stopper Shells boringer i Arktis

Royal Dutch Shell har fået påbud om at stoppe olieboringer i Arktis, indtil selskabet har modtaget nødvendigt nødudstyr, hvilket kan tage flere uger.

Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Uden det lovpligtige udstyr kan Shell ikke få lov til at bore efter olie i bestemte zoner«, siger Brian Salemo, direktør hos The US Interior Department's Bureau of Safety and Environmental Enforcement (BSEE), til The Telegraph.

BSEE gav Shell lov til at udføre olieboringer i Chukchi ved Alaska fra juli til oktober på den betingelse, at virksomheden vil tage de nødvendige forholdsregler og overholde sikkerhedsbestemmelserne til boringsudstyr.

For flere uger siden opdagede Shell, at en maskine til at bryde is med ikke levede op til BSEEs standarder. Derfor måtte den sendes til USA, hvor maskinen vil gennemgå check og reparationer, der kan tage flere uger.

Shell har brugt i omegnen af 7 mia. dollar på at udforske Arktis, men virksomheden har endnu ikke hverken produceret olie eller gas. Såfremt Shell finder olie i Arktis inden for den givne tidshorisont, vil produktionen først begynde om flere år.