Mangel på lastbilchauffører kan føre til sammenbrud

Vognmænd rundt om i landet melder om akut mangel på lastbilchauffører. Flere transportselskaber må stille deres lastbiler i garagen, fordi de ikke kan finde kvalificeret arbejdskraft. Vognmand frygter, at det kan danske distributionssystem kan bryde sammen.

Danske vognmænd har store problemer med at finde kvalificeret arbejdskraft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mangel på kvalificeret arbejdskraft har tvunget flere danske vognmænd til at sende deres lastbiler i garagen.

Antallet af unge, der vælger at tage en chaufføruddannelse, kan ganske enkelt ikke følge med det store antal ældre chauffører, som går på pension.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Den store mangel på unge chauffører kan i sidste ende true det samlede danske distributionssystem. Sådan lyder advarslen fra Jens Aage Daugaard, der er indehaver af vognmandsvirksomheden JAD Transport med base tæt på Vejle. Den jyske vognmand har haft fire lastbiler stående i garagen siden forsommeren på grund af mangel på kvalificeret arbejdskraft.

De »lokale« vognmænd i Danmark kan ikke i større omfang benytte udenlandsk arbejdskraft på de indenlandske transportopgaver, fordi chaufførerne skal klare den daglige kontakt med kunderne på egen hånd. Det betyder, at deres danskkundskaber og kendskab til danske regelsæt skal være på et vist niveau.

»Det er klart, at det er skidt for virksomheden i en tid, hvor vi sagtens kunne bruge samtlige lastbiler i flåden til den øgede efterspørgsel. Men for hele det danske samfund er det da også problematisk, at vi ikke kan få tingene til at hænge sammen. Det her kan komme til at true det samlede distributionssystem i Danmark. Det kan helt basalt blive svært at få varer transporteret rundt i landet,« siger Jens Aage Daugaard til Dagbladet Børsen.

Også de større spillere i branchen oplever ifølge Børsen, at de ikke kan finde chauffører til deres lastbiler.