Mangel på brugte biler presser priserne i vejret

Udbuddet og efterspørgslen af brugte biler matcher ikke hinanden i øjeblikket, og det kan mærkes på priserne.

Foto: Torben Christensen. Efterspørgslen på især benzinpriser er i vækst, fordi udligningsafgiften har gjort det dyrere at køre dieselbil.
Læs mere
Fold sammen

Hvis man overvejer at anskaffe sig en brugt bil, kan man se sig nødsaget til at grave dybt i lommerne. Udbuddet af brugte biler er nemlig historisk lavt, og det presser priserne op, skriver Jyllands-Posten fredag.

Bilbasen.dk oplyser, at der lige nu er 53.000 biler til salg i hele markedet.

»Jeg plejer at sige, at når vi har 65.000 biler til salg, er det et sundt marked, og der er vi langt under. Hvis man går med salgstanker, så er tidspunktet nok det rigtige. Selv de biler, der tidligere har været svære at sælge som eksempelvis de store firehjulstrækkere, kan nu sælges,« siger analytiker hos Bilbasen.dk Jan Lang.

Et sløvt udbud presser priserne i vejret, og populære biler som VW  Passat og Ford Mondeo ligger på mindst 15 pct. over normalprisen, hvilket svarer til 37.500-45.000 kroner for biler til 250.000-300.000 kroner.

Hos FDM har forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen et bud på, hvorfor markedet ser ud, som det gør. Han mener, at en af årsagerne er, at leasingselskaberne teoretisk set har mulighed for at styre markedet ved at sende brugte leasingbiler til udlandet i stedet for at køre dem ud på det danske marked.

På den måde sikrer selskaberne sig bedre priser samtidig med, at de holder udbuddet nede i Danmark.