Mangel på arbejdskraft skyld i usunde revisorer

De er godt klar over det – revisorerne: Der ryger lidt fastfood ned med jævne mellemrum, og der mangler tid til at dyrke motion. Derfor har mange revisorer for højt blodtryk og et for højt indhold af det farlige kolesterol i blodet.

Formanden for Foreningen Registrerede Revisorer, Mogens Olsen, kan nikke genkendende til en hverdag, hvor der lægges mange timer på kontoret i et ofte højt tempo:

»Mange revisionskontorer har i en årrække haft ubesatte stillinger. Manglen på arbejdskraft rammer naturligvis også vores fag, og det har betydet ekstra arbejde til medarbejderne. Sådan er virkeligheden desværre, men samtidig er det noget, som ledelserne rundt omkring er meget opmærksomme på,« siger Mogens Olsen.

For at gøre revisionsbranchen til et attraktivt sted at arbejde har det været nødvendigt med stor fokus på arbejdsforhold. Især unge mennesker har lyst til at have en balance mellem arbejde og privatliv.

»Derfor har det fleste revisionskontorer været i gang med en proces, hvor medarbejderes sundhed har været et indsatsområde. Mange steder er frugtordninger, adgangskort til fitnesscentre og massage helt naturlige tilbud til de ansatte,« siger Mogens Olsen

Han er dog ikke i tvivl om, at der også i fremtiden er revisorer, som arbejder meget. Sådan vil det være i en branche, der skriger efter arbejdskraft. Foreningen Registrerede Revisorer og Foreningen af Statsautoriserede Revisorer vurderer, at de tilsammen kunne bruge mere end 1.000 revisorer – hellere i dag end i morgen.

Det er forebyggelses- og sundhedsklinikken Norcare i Hellerup, der har lavet en undersøgelse af højtuddannede danskeres sundhedstilstand. Den viser, at især advokater og revisorer har risiko for at udvikle livsstilsrelaterede sygdomme. 60 procent af de undersøgte revisorer havde eksempelvis for meget kolesterol i blodet.