Mange Telenor-kunders mobilregning stiger

Der bliver lagt 10-20 kroner på månedsregningen om kort tid hos »en del« Telenor-kunder.

Telenor hæver nu priserne for en del af sine danske mobilkunder, mens andre slipper. Arkivfoto: Mauritz Antin, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MAURITZ ANTIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Også en del af Telenors mobilkunder får i disse dage besked om, at deres mobilregning stiger med 10-20 kroner om måneden i den kommende tid.

Dermed lægger Danmarks næststørste teleselskab sig i halen på sine konkurrenter, som også i stort omfang har varslet prisstigninger i samme omfang som følge af EUs krav om, at det fra 15. juni ikke må koste ekstra at bruge tale og data, når man er på ferie i de øvrige 27 EU-lande.

10-20 kroner dyrere hver måned

»Konkret betyder dette, at en del af vores privatkunder vil stige mellem 10 og 20 kroner, afhængigt af hvilket abonnement kunden har. Det er ikke alle vores privatkunder, som vil blive berørt af disse ændringer. Vores kunder med Fri+ 20, Fri+ 40, Fri+ 20 Familie og Fri+ 40 Familie vil ikke mærke ændringerne i deres dataindhold, og de vil hver måned kunne fortsætte med at kunne bruge op til 10 gigabyte af deres datapakker i EU og Norden,« siger Telenors kommercielle direktør, Lars Thomsen, i en skriftlig kommentar til Berlingske.

Telenor vil ikke uddybe, hvor mange kunder der konkret skal til at betale mere - hvis de da ikke skifter til et andet abonnement eller teleselskab.

Telenor i Danmark havde ved udgangen af marts 2017 i alt 1.829.000 mobilkunder, både privatkunder og erhvervskunder.

»Årsagen til, at vi hæver priserne er, at vi har øgede udgifter i forbindelse med de nye roamingregler. Så nogle af kunderne vil altså få en prisstigning, men til gengæld har de mulighed for at bruge de samme apps og funktioner på ferien, som de har hjemme i Danmark,« siger Lars Thomsen.

Telia har endnu ikke meldt ud - men priserne stiger

De Telenor-kunder, som har Fri+ 10- eller Fri+ 10 Familie-abonnement, vil dog fremover kunne bruge op til fem gigabyte data af deres abonnement hver måned i EU og Norden uden at skulle betale ekstra.

»3« har som det eneste selskab valgt ikke at ændre på priserne, som allerede blev sat op for to år siden, da »3« indførte »3LikeHome«-konceptet, så man kan bruge tale og data i andre lande op til 10 gigabyte om måneden uden at betale ekstra. Omkring 50.000 »3«-kunder har dog fået besked om, at de fremover ikke kan bruge deres ældre »3«-abonnement og dermed telefonen i andre lande men udelukkende i Danmark, medmindre de skifter til et andet og dyrere abonnement.

Telia, som er Danmarks tredjestørste teleselskab, og som deler mobilnet i Danmark med Telenor, er nu det eneste selskab, som ikke har meldt konsekvenserne af de nye EU-regler ud. Telias danske topchef, Morten Bentzen, har dog allerede over for Berlingske slået fast, at der kommer prisstigninger.

Forbrugerrådet Tænk har opfordret til, at danskerne sætter sig ned og ser på deres forbrug, så snart alle selskaberne har meldt ud om de nye priser. Når ens teleselskab ændrer på abonnementet, har man nemlig mulighed for med kort varsel at skifte enten abonneement eller selskab, hvis man finder noget, der er bedre og - sandsynligvis - billigere.

LÆS MERE