Mange kan ikke se ny regionalkanal

TV 2s regioner frygter, at mange får en overraskelse på søndag, når de alligevel ikke kan se den nye regional- og lokalkanal efter omlægningen af TV-signalet.

TV 2 udvider sendefladen til en ny kanal på søndag - men mange vil ikke kunne se den. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Masser af danskere vil sidde og fumle forgæves med fjernbetjeningen og lede efter den nye regionale TV 2-kanal på søndag, når Danmark skifter fra analogt til digitalt TV-signal.

Den nye regionale og lokale ekstrakanal, hvor TV 2 dagligt skal sende en time mellem klokken 20 og 21, kan nemlig udelukkende ses på fjernsyn, der kan modtage digitalt TV. Alle, der fortsat gennem kabel-TV-selskaberne får et analogt TV-signal, er afskåret fra at kikke med.

Forvirrende markedsføring

Hos TV 2 Øst kritiserer direktør Vagn Petersen landets største kabel-TV-selskab, det TDC-ejede YouSee, for at skabe forvirring, fordi YouSee i sin markedsføring slår fast, at kunderne ikke skal foretage sig noget for fortsat at kunne se fjernsyn fra 1. november.

»YouSee har ikke været tydelig nok i sin markedsføring om, at kun hvis man har den digitale pakke, er man dækket ind. Derfor er vi meget spændte på, hvad der sker på søndag. Det er indlysende, at når vi massivt reklamerer for den nye kanal i det nuværende program, som alle kan se, vil man undres over, hvorfor man så ikke kan se den nye kanal fra på søndag. Regionernes 19.30-udsendelser ses jo af 800.000-900.000 hver aften,« siger Vagn Petersen til Business.dk.

Hos YouSee oplyser pressechef Ib Konrad Jensen, at YouSee ikke har plads til også at have den nye regionalkanal med fremover til de kunder, der fortsat kun ser analogt TV. For at få plads til DR Ramasjang og DR K har svensk TV4 og norsk TV2 også måttet lade livet. Der er nemlig kun 16 analoge pladser i grundpakken hos YouSee.

Tegnsprog, TV 2 og lokal-TV

Den nye regional- og lokalkanal sender tegnsprogstolkning hver dag klokken 17-20. Klokken 20-21 overtager TV 2s regionale stationer sendefladen, hvor den navngives i forhold til regionen (Kanal Øst, Kanal Hovedstaden, Kanal Bornholm m.m.). Klokken 21-17 deles frekvensen af lokale stationer.

TV 2 Øst vil dele sendetimen i tre dele. Mellem klokken 20 og 20.25 sendes forskellige programmer - det journalistiske flagskib »Missionen«, hvor man graver dybere i et aktueelt emne, forbrugerprogrammet »Mere for pengene«, et kulturprogram med tid til at tale med de kulturelle ildsjæle, et debatprogram lavet af Christiansborg-redaktionen, der konfronterer lokale folketingspolitikere med aktuelle emner og søndag aften direkte sport. Klokken 20.25-20.55 sendes lettere faktaprogrammer - haveprogrammer, fokus på rekrutterne på Antvorskov Kaserne, fokus på sundhed og livsstil m.m. Og klokken 20.55-21 er der direkte nyhedsopdatering.