Mange flere går på nettet fra mobiltelefonen

Det er dog stadig fra PCerne, at den største datatrafik kommer. Mobilsnakken nærmer sig nu seks milliarder minutter på et halvt år.

Flere og flere danskere går på nettet fra deres mobiltelefon. Foto: Anders Debel Hansen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske teleselskaber kan notere sig en gedigen succes med at sælge danskerne særlige dataabonnementer til deres mobiltelefoner, så de undgår absurd store regninger.

På et halvt år er antallet af den slags abonnementer steget med næsten 400.000 til 2,6 millioner, og samtidig er datatrafikken steget med hele 86 procent.

Det fremgår af IT- og Telestyrelsens halvårsstatistik for det danske telemarked. Tallene er godt nok snart et halvt år gamle, for de er gjort op pr. 31. december 2010 og gælder andet halvår af 2010. Siden da er der kun kommet yderligere tryk på brugen af Internet fra mobiltelefonerne, viser teleselskabernes seneste kvartalsregnskaber.

I alt blev der sendt 8.516 millioner (eller 8,5 milliarder) megabyte data over de fire danske mobilnet fra juli til december 2010. Det største forbrug på 6.627 millioner megabyte stammer dog - endnu - fra dedikerede dataabonnementer, altså typisk et USB-modem, der sluttes på den medbragte, bærbare PC. Kun 13 procent (eller 1.141 millioner megabyte) sker fra telefonerne.

Mobilsnakken vokser

Antallet af fastnettelefoner fortsætter med at falde. Fra frøste til andet halvår dykkede det med endnu syv procent. Ved årsskiftet var der 1,29 millioner fastnetabonnementer.

Til gengæld har mange - 833.000 - valgt at bruge deres fastnettelefon via internetforbindelsen, det såkaldte IP-telefoni.

Ikke desto mindre bliver der talt næsten otte procent mindre i fastnettelefonen inderigs og fire procent mindre udenrigs.

Danmark kunne ved årsskiftet tælle 7,72 millioner mobilabonnementer, langt flere, end vi er indbyggere. Det er 150.000 flere end et halvt år forinden. Og ikke overraskende vokser snakken i mobiltelefonerne. I januar-juni blev der talt i 5,50 milliarder minutter, i juli-december i 5,85 milliarder minutter - langt den største del indenrigs.

Hent selv telestatistikken og bilagene her: http://www.itst.dk/statistik/publikationer/halvarsstatistik/2010/telestatistik-for-2-halvar-2010

Forkert tal i dataforbruget rettet 2011-05-19. Red.