Mange bejlere udskyder salg af dankort

Der er stadig så mange bejlere til selskabet bag dankortet, Nets, at salgsprocessen nu er blevet forlænget i forsøget på at presse prisen op.

Foto: Nikolai Linares. Salget af Nets trækker ud - pga. mange bejlere.
Læs mere
Fold sammen

Det er stadig meget usikkert, hvem der bliver den nye ejer af Nets og dermed kommer til at stå med ansvaret for vigtige tjenester som dankortet, betalingsservice og Nem-Id.

Det erfarer Børsen.

Første frist for bud var 9. december og planen var egentlig, at Nets sammen med rådgiveren JP Morgan skulle have valgt en håndfuld potentielle købere inden jul.

Men ifølge Børsens kilder er der stadig hele 15 bejlere med i opløbet, og derfor har Nets' bestyrelse og JP Morgan valgt at forlænge salgsprocessen og indføre en ekstra budrunde for at presse prisen op.

»Der er lagt nye managementpræstationer ind i januar. J.P. Morgan prøver at presse byderne til at stramme sig lidt mere an for at gøre det lettere at vælge de rigtige bydere ud til finalen,« siger en kilde, der ifølge Børsen har viden om processen.

Ifølge avisen er den store interesse med til at presse prisen på Nets i vejret, så den kan lande på over 15 milliarder kroner.

»Der er stor usikkerhed blandt de interesserede købere af Nets om, hvad der egentlig skal ske nu. Men alle er enige om, at det her presser prisen opad,« siger Børsens kilde.

Blandt de potentielle købere er en lang række af verdens største kapitalfonde, som EQT og Goldman Sachs og de store fonde Advent og Bain, som har ATP med på deres hold.

Derudover erfarer Børsen, at også Worldline, der er Europas største betalingsserviceudbyder, er med i opløbet. Selskabet har en årlig omsætning på cirka 8,2 milliarder kroner sammenlignet med Nets omsætning på cirka 6 milliarder kroner.

Worldline er ejet af det franske it-selskab Atos, der efter sigende har planer om at skabe Europas suverænt største selskab indenfor betalingssystemer og - ydelser. Atos har allerede planer om at børsnotere Worldline som selvstændigt selskab på den franske børs CAC i 2014 - der kan altså blive tale om et næsten dobbelt så stort selskab, hvis købet af Nets bliver en realitet.