Manden bag iPhoto og iMovie vil revolutionere vaskeindustrien

Han har arbejdet seks år for Steve Jobs og står bag de første versioner af velkendte Apple-programmer. Nu vil Glenn Reid gøre for vaskemaskinen, hvad Tesla gjorde for elbilen.

Kunderne på møntvaskeriet i Elmegade i København i 1996 ville nok synes, at Glenn Reids vaskemaskine lød som noget fra en science-fiction film. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAKOB DALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg vil strø magisk Silicon Valley-støv ud over din vaskemaskine,« lyder det fra Glenn Reid.

Med en baggrund først i Steve Jobs virksomhed NeXt og senere i Apple fra 1998 til 2003 kender han til tech-verdenen, og Mac-indehavere verden over bruger programmer som iPhoto og iMovie dagligt, som Reid udviklede den første version af. Nu vil han med sin nye virksomhed »Marathon Laundry« revolutionere vaskemaskinen, skriver Business Insider.

Det skal ske ved, at vaskemaskinen Marathon får internetforbindelse. Reid mener, at idéen er så god, at Marathon Laundry vil kunne gøre for vaskemaskinen, hvad Tesla gjorde for elbilen.

Udover at have internetforbindelse vil Marathon også være en tørretumbler, og som Reid også noterer sig, er den kombination set før, men ifølge ham er de eksisterende ikke særlig effektive. Han mener faktisk, at de stinker lidt.

»Hos Apple var vores motto 'få det til ikke at stinke',« siger Glenn Reid.

Ligesom når Tesla indsamler data til at forbedre bilens autopilot og evne til at køre selv, vil Marathon lære mere og mere med tiden om, hvordan den skal vaske tøjet, så man på sigt bliver fri for at skulle indtaste komplicerede indstillinger. Han mener, at hvis man kigger på en klassisk vaskemaskine med Apple-briller på, vil man overveje, om der virkelig ikke findes en mere simpel løsning med færre indstillinger.

Målet er derfor, at Marathon kan indsamle nok data til at finde frem til en perfekt temperatur, som fungerer for 90 pct. af vasketøjsbunkerne. Marathon Laundry forestiller sig, at vaskemaskinen fremover vil kunne identificere pletterne på tøjet og automatisk tilføje det mest optimale vaskemiddel.

»Men vi kalder det altså ikke for kunstig intelligens, selv om det er. Ingen kan lide kunstig intelligens mere,« siger Glenn Reid.