Mandag Morgens chefredaktør går af

Uenighed mellem Mandag Morgens ejer og grundlægger Erik Rasmussen, har fået chefredaktør Bjarke Møller til at sige op.

Bjarke Møller stopper som chefredaktør for Mandag Morgen Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ugebladet Mandag Morgen skal på udkig efter en ny chefredaktør, efter Bjarke Møller, som har siddet på posten siden 2008, har sagt op. Det skriver Journalisten.

Ifølge Bjarke Møller vil han og ejeren af Mandag Morgen i to forskellige retninger, og derfor skilles deres veje nu.

»Erik Rasmussen, Mandag Morgens ejer, vil i en retning, og jeg vil i en anden. Hvis jeg skal være ansvarshavende chefredaktør, skal jeg også have lov til at bestemme retningen. Det har jeg ikke lov til, som det er nu. Det er en ejers privilegium, og hvis han ikke vil afgive retten til at bestemme, er det sådan, det er,« siger Bjarke Møller til Journalisten og fortsætter:

»Jeg vil ikke stå her og udlevere alt muligt. Jeg smækker ikke med døren, og jeg tror stadig på Mandag Morgen som medie, men jeg kunne ikke komme igennem med mine ideer til sidst. Jeg har stor respekt for Erik Rasmussen, som har stiftet og drevet et uafhængigt medie i en årrække. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med ham,« siger han

Ejer Erik Rasmussen vil heller ikke komme ind på uenighederne:

»Der er altid forskellige opfattelser af strategier. Der har vi været forskellige, og så er det ikke usædvanligt, at vejene skilles. Det er ikke noget specielt drama. Det er ikke et udtryk for, at det ikke har været godt, men vi står, som så mange andre, til at skulle forholde os til nye udfordringer. Jeg har ikke et eneste negativt ord at sige om Bjarke Møller,« siger Erik Rasmussen.

Ifølge Erik Rasmussen er der på nuværende tidspunkt ikke en ny chefredaktør i sigte, og ejeren overtager indtil videre selv posten. Bjarke Møller ved heller ikke, hvad han skal lave, når han fratræder fredag.