Manchester United løfter resultaterne gevaldigt

Manchester United har skiftet manageren ud og kæmper med at få det sportslige til at hænge sammen, men på fodboldklubbens regnskabskontor går det bedre end nogensinde.

Foto: PAUL ELLIS.
Læs mere
Fold sammen

I første kvartal af året 2013/14, der løber fra juli til juni, steg omsætningen 29 pct. til 98,5 mio. pund - det højeste nogensinde for det kvartal. Det var især en stigning i sponsorindtægterne på 63 pct. og 41 pct. flere tv-penge, der skæppede i kassen, mens billetindtægterne faktisk gik lidt tilbage.

Driftsindtjeningen fik et endnu større løft på 36 pct. til 22,2 mio. pund, mens der på bundlinjen var et overskud på 2,2 mio. pund i kvartalet, hvor der sidste år var røde tal.

Resultaterne var også noget bedre end ventet, da analytikerne forudså 87,7 mio. pund i indtægter og 18,6 mio. i driftsindtjening.

Gælden i den store fodboldforretning blev der til gengæld ikke barberet af på - den voksede faktisk en anelse til 361 mio. pund.

For hele 2013/14 venter Manchester United fortsat en omsætning på 420 til 430 mio. pund og et driftsresultat på 128 til 133 mio. pund. Forudsætningerne herfor er en tredjeplads i Premier League og kvartfinaler i både Champions League og de hjemlige pokalturneringer.

/ritzau/FINANS