Malou Aamund får nyt topjob i IT-branchen

Tidligere medlem af Folketinget og erhvervsleder ved bl.a. Microsoft, Malou Aamund, bliver direktør for gigantvirksomheden Googles danske afdeling.

Malou Aamund ved en Berlingske Nyhedsmagsin Talent100-konference Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra december bliver erhvervsleder Malou Aamund direktør for mastodontvirksomheden Googles danske afdeling.

Opgaven, som Malou Aamund påtager sig, indebærer blandt andet ledelse af Googles medarbejdere i Danmark samt det overordnede ansvar for danske kunder og partnere. Det skriver Google i en pressemeddelelse, hvor virksomheden desuden oplyser, at de har ledt efter en ny direktør igennem længere tid.

Malou Aamund afløser således den nuværende direktør, Peter Friis, der efter 11 år på posten i Danmark skal være regional chef for Google Nordeuropa. En rolle Peter Friis allerede har påtaget sig igennem en længere periode, står der i meddelelsen.

»Jeg er umådeligt glad for, at Malou har takket ja til jobbet. Med Malou ved styrepinden har vi en enormt stærk og alsidig holdopstilling i Danmark, der for alvor kan gøre en forskel for Googles danske kunder og partnere, og forhåbentligt også for Danmarks digitale fremtid,« siger Peter Friis og tilføjer:

»Netop digitaliseringen har stået højt på min dagsorden længe, og kommer også til at gøre det for både Malou og mig selv fremadrettet. Jeg glæder mig til at give stafetten videre, og kunne ikke forestille mig en bedre person at give den videre til.«

Det er derimod ikke muligt at få en kommentar fra Malou Aamund om jobskiftet, før hun træder op på direktørskamlen d. 5. december.

Malou Aamund har gennem karrieren bestridt en række topposter hos flere internationale virksomheder, men har siden 2011 skrevet Microsoft på visitkort. Senest som direktør ved Microsofts vesteuropæiske afdeling, hvor hun har ansvaret for hele Windows-området. Inden da har hun haft ledende stillinger i IBM.

Derudover har Malou Aamund også en fortid i Folketinget, hvor hun var valgt ind for Ny Alliance i 2007. I 2008 skiftede hun til Venstre, før hun forlod dansk politik i 2011 og indtrådte i Microsoft Danmark.

Malou Aamund er datter af erhvervslederen Asger Aamund og billedkunstneren Susanne Aamund. Hun er gift med programchef på Radio24syv, Michael Bertelsen. Sammen har parret de tre børn Aia på 20, Olivia på 16 og Luka på 11 år.