Malaysisk McAllan sejrer over McDonalds

Ejeren af restauranten McCurry i Kuala Lumpur har vundet en otte år lang navnesag over McDonald’s og dermed skriver sig ind i historien ved siden af den navnkundige pølsemand McAllan fra Silkeborg.

Ejeren af restauranten McCurry i Kuala Lumpur. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP/Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en lettet Mr. Suppiah, der forleden forlod Malaysias højesteret. Med sig havde han en frisk sejt over verdens største restaurantkæde og retten til fortsat at kalde sin restaurant for McCurry.

”Endelig er otte års juridisk kamp overstået,” sagde den 55-årige restaurant-ejer Mr. Suppiah, da det stod klart, at han havde vundet appelsagen.

De tre dommere fastslog, at McCurry Restaurant er en almindelig indisk restaurant med almindelig indiske retter, mens McDonalds er en multinational kæde, der sælger burgere og pommes frites. Derfor mener de ikke, at McCurry krænker McDonalds varemærke.

”Vi har intet til fælles med dem overhovedet,” sagde Mrs. Suppiah ifølge Bloomberg. Hendes mand får nu betalt sagens omkostninger af McDonalds.

Ægteparret er langt fra de eneste, der har været i navnestrid med fastfood-giganten.

I 1995 vandt pølsemanden McAllan fra Silkeborg en lignende sag i Højesteret med dommerstemmerne 5-0 efter et langt sagsforløb. Pølsemanden, der var født under navnet Allan Petersen, måtte dog alligevel lukke sin pølsevogn året efter, da Kvickly i Silkeborg opsagde hans standplads.

Se hvordan det gik landets mest berømte pølsemand