Malaysia Airlines overvejer navneskift

To flykatastrofer inden for tre måneder får passagererne til at aflyse deres bookinger hos Malaysia Airlines. Nu overvejer selskabet en make over og et nyt navn.

Passagererne aflyser i stor stil deres bookinger med Malaysian Airlines efter to flykatastrofer. Nu overvejer selskabet at skifte navn. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: AHMAD YUSNI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et kæmpe aktiedyk og masseflugt af passagerer fra selskabets afgange, får Malaysia Airlines til at overveje en strategisk gennemgang og et nyt navn.

Det skriver The Independent.

Flyselskabet, som har den Malaysiske regering som hovedaktionær, er faldet 30 procent på børsen i år efter to flykatastrofer: Først MH370, som forsvandt over det Indiske Ocean i marts og i denne måned MH17, som blev skudt ned over Ukraine.

Investorerne er simpelthen bekymrede for, om selskabet kan overleve to så dramatiske ulykker.Nu har den malaysiske regering iværksat et såkaldt strategisk review, som skal finde frem til, hvordan man genvinder passagerernes tillid.

Ifølge Bloomberg News er selskabet ramt af masseaflysninger fra nervøse passagerer.

»Folk er meget, meget bange for, at der skulle ske noget igen,« siger Ann Chitumbalam, som er leder af Escape travel, et indonesisk rejsebureau i Pataling Jaya til Bloomberg.Hun fortæller, at hver tredje booking med Malaysia Airlines gennem hendes selskab er blevet aflyst.

Blandt andet ombookede hele det kvindelige rugbylandshold fra Samoa deres reservationer fra Malaysia Airlines til Thai Airways på rejsen til verdensmesterskaberne i Frankrig, som finder sted i disse uger.Malaysia Airlines meddelte den 19. juli, at man refunderer gebyrer eller hele billetpriser for passagerer, som ønsker at udskyde eller aflyse deres rejse - også billetter, som ellers ikke giver mulighed for ændringer. Selskabet vil ikke selv sætte tal på aflysningerne, men medgiver, at der er sket en kraftig stigning.

Dermed forværres problemerne for selskabet, hvis ejere allerede før nedskydningen af MH17, meddelte, at man kun havde penge til at opretholde driften i et år.