Make Consulting: Ser flere år med aggressive prisfald i USA

De kommende år ventes at byde på fortsat kraftigt faldende vindmøllepriser på det amerikanske marked. Sådan lyder vurderingen fra Dan Shreve, som er partner i konsulentfirmaet i Make Consulting.

De kommende år ventes at byde på fortsat kraftigt faldende vindmøllepriser på det amerikanske marked. Sådan lyder vurderingen fra Dan Shreve, som er partner i konsulentfirmaet i Make Consulting.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

»Hvis du ser på det nuværende forretningsmiljø, som vi opererer i, med PTC-udfasningen og et marked, der tårner sig op frem mod 2020, så er der et enormt pres på vindmølleproducenter på at sikre sig ordrer nu,« siger Dan Shreve til Ritzau Finans under en vindmøllekonference i USA.

De amerikanske projektudviklere har fået fire år til at færdiggør de projekter, som de tilbage i 2016 sikrede sig fuld PTC-støtte til gennem komponentordrer, og det har skabt klare forventninger om en stor opstillingsaktivitet frem til udgangen af 2020.

Herefter følger så år med betydelig fald i markedet omkring 2022 ifølge Make.

I forhold til prisudsigterne er der flere ting der spiller ind, siger Dan Shreve. Det ene er konkurrencen i kombination med, at leverandørerne prøver at sikre sig så store volumener i ordrer på kort sigt som muligt.

Men samtidig vil udsigten til et kraftigt fald i markedet efter den nuværende PTC-cyklus skabe yderligere konkurrence på grund af den manglende efterspørgsel til opsætning på det tidspunkt.

»Så priserne vil fortsætte med at falde. Vi venter aggressive prisfald her over de næste tre-fem år, hvorefter tingene vil starte med at stabilisere sig lidt mere,« siger Dan Shreve.