Magtkamp om Porsche spidser til

Porsche dementerer magasinrapport om, at koncernchef Wendelin Wiedeking er på vej ud hos sportsvognsproducenten. Men Wiedeking er hårdt presset i magtspil.

Foto: AFP.
Læs mere
Fold sammen
Stuttgart: Porsche-chefen Wendelin Wiedeking kom onsdag under hårdt pres for at opgive sin plan om, at den kriseramte sportsvognsproducent overtager Volkswagen, Europas største bilproducent.

Wiedeking har i månedsvis udkæmpet en magtkamp med Porsche-arvingen Ferdinand Pïech, der er bestyrelsesformand for VW. Og Pïech så onsdag eftermiddag ud til at have trukket det længste strå, da erhvervsbladet Wirtschaftswoche mente at vide, at Wiedeking var på vej ud hos Porsche efter 16 år som koncernchef.

Oplysningerne blev dog prompte dementeret fra Porsche-hovedkvarteret i Stuttgart.

- Det er forkert og udtryk for mobning. Wiedeking sidder på posten, siger en talsmand for Porsche til det tyske nyhedsbureau dpa.

- Det her er et meget klokkeklart dementi. Der er tale om en mediekrig, tilføjer talsmanden.

Porsche har akutte likviditetsproblemer efter et massivt opkøb af VW-aktier for lånte penge. Sportsvognsproducenten ejer i dag 51 procent af Volkswagen, men aktieopkøbet har givet det ellers så succesrige nichefirma en gæld på 10 milliarder euro (74,4 milliarder kroner).

I weekenden forlød det, at Wiedeking havde forhandlet en investoraftale med oliestaten Qatar på plads, men VW også har hævet sit bud, fordi VW's bestyrelsesformand Pïech ønsker sin gamle familievirksomhed integreret i en fælles storkoncern.

Pïech bakkes op af Niedersachsens ministerpræsident, Christian Wulff, der ligesom Wiedeking er medlem af VW's bestyrelse, da delstaten Niedersachsen ejer 20 procent af VW.

Wulff siger onsdag til Süddeutsche Zeitungs hjemmeside, at Wiedekings plan om at overtage VW vil mislykkes, fordi "halen ikke kan logre med hunden".Porsches fremtid afgøres den 23. juli på et ekstraordinært bestyrelsesmøde.

/ritzau/dpa