Magtkamp i milliardfond

Et angreb fra to fløje får nu bestyrelsesformanden for en af Danmarks største pengetanke, Tryghedsgruppen, til at kaste kræfterne ind i en hård valgkamp.

Bestyrelsesformand i Tryghedsgruppen, Mikael Olufsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stine Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men fonden er også på vej til at blive trukket i Højesteret, skriver dagbladet Børsen.

Modstanderen er tidligere direktør for Føroya Banki Jørn Astrup Hansen, der mener, at det er forsikringskunderne, der er de egentlige ejere af Tryghedsgruppen, og at de derfor har ret til at få udleveret Trygvesta-aktierne samt Tryghedsgruppens øvrige formue - i alt 28 mia. kr.

Valgkampen handler om 21 ud af 70 pladser Tryghedsgruppens repræsentantskab. Valget berører dermed alle forsikringskunderne i Trygvesta og Nordea Liv & Pension.

I alt drejer det sig om mere end 1 mio. danskere samt 100.000 virksomheder, landbrug og foreninger. Bestyrelsesformand i Tryghedsgruppen, Mikael Olufsen, har personligt kastet sin vægt og sit netværk ind i en valgkamp, hvis resultat på langt sigt kan tippe magtbalancen i milliard-fonden.

Derfor kan en del Tryg-kunder i disse dage forvente at modtage en mail, der opfordrer dem til at lade Mikael Olufsen kontakte dem for at få deres stemme.

»Vi hjælper vores gode bekendt Mikael Olufsen med at blive genvalgt til TryghedsGruppens repræsentantskab i Region Hovedstaden,« står der i mailen, der slutter således:

»Hvis I kan stemme og ikke har noget imod at få en mail fra Mikael, må I meget gerne svare OK tilbage, hvorefter vi vil sende ham jeres emailadresse.«

Bestræbelserne går på at stoppe en mands kamp for Trygvesta-kundernes rettigheder: Tidligere direktør i Føroya Banki og nuværende oprydnings-direktør i EBH bank, Jørn Astrup Hansen. I snart fem år har han arbejdet for, at få opløst fonden bag Trygvesta og dermed få pengene udbetalt til Trygvestas kunder.

I sommer stod han i spidsen for en retssag i Østre Landsret mod Tryghedsgruppen men fik ikke medhold. Nu er han med fri proces på vej til at tage sagen i Højesteret. Tryghedsgruppen administrerer godt 28 mia. kr. og ejer aktiemajoriteten i forsikringsselskabet Trygvesta.