Magtbalancen er forskudt på Esplanaden

Lukningen af Lindøværftet markerer, at der er slut med sentimentalitet på Esplanaden, siger professor med indgående kendskab til A.P. Møller-Mærsk.

I en økonomisk krisetid kan man som skibsreder ikke være sentimental eller tage hensyn til fædrekærlighed. Heller ikke når man er 96 år, hedder Mærsk Mc-Kinney Møller og frem til dato stædigt har kæmpet for at holde sin fars værk, Lindøværftet, i live. Det er årsagen til, at koncernen A.P. Møller Mærsk i dag har meddelt, at man må lukke Lindøværftet med virkning fra 2012, mener professor i virksomhedshistorie Ole Lange.

"Mærsk Mc-Kinney Møller har holdt Lindøværftet i live af sentimentale grunde. Det var egentlig hans far, der startede værftet, og han har siden holdt fast i, at det skulle fortsætte. Da A.P. Møller-Mærsk er trængt på andre områder, er han nu blevet overbevist," siger Ole Lange og uddyber:

"Jeg vil tro, at magtbalancen på Esplanaden er blevet forskudt. Hr. Møller er trods alt 96 år, og han er formentlig ikke i stand til på samme måde at kunne manifestere sig, som han kunne tidligere. Der er, efter alt at dømme, sket det, at den nye administrerende direktør, Nils Smedegaard Andersen, har fået overbevist ham om, at der ikke er noget at gøre. Hvis det ikke blev lukket nu, ville det være et spørgsmål om tid," mener historieprofessoren.

/ritzau/