Mager lønstigning i finansektoren

Finansektoren har netop lavet en et-årig forlængelse af deres overenskomster. Resultatet blev en lønstigning på 1,07 procent pr. 1. april i år.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De slipseklædte folk i bankerne kommer til at mærke den økonomiske krise på deres pengepung med en meget mager lønstigning.

Finanssektoren har netop indgået en aftale om en et-årig forlængelse af overenskomsterne på bank-, forsikrings- og realkreditområderne.

Læs også: Stress udbredt i finanssektoren

Resulatet af overenskomsterne er, at løn og satser forhøjes med 1,07 procent fra 1. april 2011. Derudover nedsætte nogle udvalg som skal forberede overenksomstforhandlingerne i 2010.

Ansvarlig løsning


I en pressemeddelelse fra Finansektorens Arbejdsgiverforening, FA, fremhæves det, at det er første gang, at Finansforbundet, Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening, DLF, og FA har gennemført fælles overenskomstforhandlinger.

FA påpeger, at der fortsat er en række ubekendte faktorer i og omkring finansektoren.

Læs også: Flere gravide fyres i finanssektoren

"Derfor er den ansvarlige løsning her og nu at indgå en et-årig forlængelse for at skabe mindst mulig usikkerhed for sektorens virksomheder og medarbejdere," lyder det fra direktør i FA Steen A. Rasmussen.

Aftalen skal nu behandles i organisationernes repræsentantskaber og herefter til urafstening blandt forbundene medlemmer.