Magasin vender tilbage til Aalborg

Efter en lang årrække, hvor Aalborg har været uden varehuset Magasin, vender kæden tilbage til Aalborg i 2018.

Magasin du Nord på Kongens Nytorv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Varehuskæden Magasin åbner op for det syvende storcenter i Danmark.

Det nye stormagasin bliver en del af Friis Shoppingcenter i Aalborg, oplyser selskabet til Berlingske Business. Magasin investerer i omegnen af 100 millioner kroner i det stormagasin, hvor man slår dørene op til 7.500 kvadratmeter fornøjelser for de handlelystne.

Tilbage i 2005 måtte Magasin måtte forlade den samme adresse, men nu rykker Magasin ind i den selvsamme bygning. Som Berlingske Business beskrev for en uge siden, kom Magasin med endnu et stærkt regnskab.

Magasins omsætning nærmer sig tre milliarder kroner og bundlinjen er også i storform. Stormagasinet, der i mange år kørte med dundrende underskud, har i år tjent 143 millioner kroner, hvilket er en fremgang fra 134 millioner kroner sidste år.

Det er de penge, der nu skydes ind i en genåbning i Aalborg.

»Vi investerer dele af vores overskud i moderniseringer, nye serviceoplevelser og flere brands. Nu investerer vi også i en helt ny Magasin, som vi er glade for at kunne fortælle åbner i Aalborg,« siger økonomidirektør Peter Fabricius, Magasin i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, at Magasin lurer på Aalborg efter de forlod den nordjyske hovedstad. Tilbage i 2012 var der angiveligt forhandlinger mellem kæden og byens politikere om et nybyggeri.

I dag findes Magasin fire steder i Storkøbenhavn. Mere præcist på Kgs. Nytorv, i Lyngby, i butikscenteret Field's og i Rødovre. Herudover findes Magasin i Odense og Aarhus.