Magasin vender tilbage til Aalborg

Efter en lang årrække, hvor Aalborg har været uden varehuset Magasin, vender kæden tilbage til Aalborg i 2018.

Magasin du Nord på Kongens Nytorv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Varehuskæden Magasin åbner op for det syvende storcenter i Danmark.

Det nye stormagasin bliver en del af Friis Shoppingcenter i Aalborg, oplyser selskabet til Berlingske Business. Magasin investerer i omegnen af 100 millioner kroner i det stormagasin, hvor man slår dørene op til 7.500 kvadratmeter fornøjelser for de handlelystne.

Tilbage i 2005 måtte Magasin måtte forlade den samme adresse, men nu rykker Magasin ind i den selvsamme bygning. Som Berlingske Business beskrev for en uge siden, kom Magasin med endnu et stærkt regnskab.

Magasins omsætning nærmer sig tre milliarder kroner og bundlinjen er også i storform. Stormagasinet, der i mange år kørte med dundrende underskud, har i år tjent 143 millioner kroner, hvilket er en fremgang fra 134 millioner kroner sidste år.

Det er de penge, der nu skydes ind i en genåbning i Aalborg.

»Vi investerer dele af vores overskud i moderniseringer, nye serviceoplevelser og flere brands. Nu investerer vi også i en helt ny Magasin, som vi er glade for at kunne fortælle åbner i Aalborg,« siger økonomidirektør Peter Fabricius, Magasin i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, at Magasin lurer på Aalborg efter de forlod den nordjyske hovedstad. Tilbage i 2012 var der angiveligt forhandlinger mellem kæden og byens politikere om et nybyggeri.

I dag findes Magasin fire steder i Storkøbenhavn. Mere præcist på Kgs. Nytorv, i Lyngby, i butikscenteret Field's og i Rødovre. Herudover findes Magasin i Odense og Aarhus.