Magasin leverer rekordregnskab - igen

Stormagasinkæden Magasin har for femte år i træk præsenteret fremgang over hele linjen, viser deres netop offentliggjorde årsregnskab. Forklaringen skal findes i bedre shoppeoplevelser.

Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et smut i Magasin du Nord skal ikke bare være en almindelig shoppetur. Det skal være en oplevelse. Det er i hvert fald Magasins målsætning, og måske er det opskriften på fremgang.

De sidste fem år har Magasin præsenteret rekordregnskab, og i år er ingen undtagelse.

Væksten i Magasins omsætning er steget med 8 pct., mod 7,7 pct. året før, til 2,764 mia. kr. og resultatet af den ordinære drift (EBIT) steg til 145 mio.kr. fra 119 millioner året før, svarende til en fremgang på 23 pct.

Magasin økonomidirektør, Peter Fabricius, forklarer, at virksomheden arbejder med, hvordan den moderne forbruger shopper. Ifølge ham » kigger hun på internettet, shopper en smule dér, men køber det meste i den fysiske butik.« Derfor skal turen i Magasin være god.

»Vi prøver ikke kun at sælge, vi vil skabe ekstra værdi for kunderne. Magasin skal være et sted, hvor det er rart at tilbringe en dag,« siger Peter Fabricius.

Med metroen som nabo og beliggenheden midt i det københavnske kundepunkt, er der meget, som taler for Magasins gode takter. I hvert fald for Kongens Nytorv-butikken. Alligevel skal man ikke mange år tilbage, før historien om Magasin var en anden. Efter en turbulent tid med islandske ejere, blev Magasin i 2009 overtaget af Debenhams, Storbritanniens næststørste kæde af stormagasiner.

De seneste års regnskaber tyder på, at den nye ejerstruktur har fået hånd om Magasin. Peter Fabricius forklarer, at Magasin i særdeleshed satser på den yngre målgruppe, men det er blot ét af de parametre, som adskiller dem fra konkurrenten Illum.

»Illum ligger prismæssigt højere end Magasin. De satser på luksusmærker. Det gør vi ikke i samme grad,« fortæller Peter Fabricius.

Han forklarer desuden, at Magasin har ansat flere medarbejdere for at styrke fokusset på service. »Magasin skal være et sted med flere events, der kan inspirere og vejlede.« I forhold til næste års regnskab er Peter Fabricius fortrøstningsfuld.

»Vi investerer mere, så kunderne får bedre butiksoplevelser. Samtidig sætter vi flere penge af til events. Så vi håber, at vi kan holde vækstniveauet.«

For nyligt endte Magasins kundeklub på sidste pladsen i en ny undersøgelse, foretaget af CBS-forskere. Men det tager Peter Fabricius ikke så tungt.

»Der er stor forskel med formålet på de forskellige kundeklubber. Vores kundeklub skal invitere medlemmerne til før-udsalg og specielle arrangementer, og vi kan mærke, at de bruger flere penge.«

I fremtiden vil Magasins kundeklub blive mere digitaliserede, og nye systemer skal give viden og information om kundeklubben, siger Peter Fabricius.