Magasin lægger varerne på nettet

Stormagasinkæden Magasin slår til efteråret dørene op for nethandel, og forventningerne er tårnhøje. »Det bliver et helt nyt forretningsområde,« lyder det fra Magasin, der lige skulle se nethandlen an, før man kastede sig over den.

Personligt fremmøde er ikke længere nødvendigt i Magasin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man i dag vil shoppe i Magasin må man pænt sagt lette popoen og bevæge sig til en af stormagasinets seks afdelinger. Men fra den 1. oktober bliver det lidt lettere. Da slår Magasin dørene op for sin e-butik, som dog i første omgang udelukkende vil sælge boligartikler- og tilbehør. Ikke desto mindre er Magasins forventninger til netbutikken høje.

»Vi betragter det faktisk som et helt nyt forretningsområde, der skal øge omsætningen,« siger Jeanette Aaen, forretningsdirektør i Magasin.

Den nye netbutik skal især appellere til de mange af Magasins kunder, som ikke nødvendigvis bor i nærheden af et af stormagasinerne, men normalt gerne tager turen, blandt andet for at handle gaveartikler, der er en stor varekategori hos Magasin.

»For dem der normalt kommer langvejs fra er netbutikken en ekstra service,« siger Jeanette Aaen, og indrømmer, at man lige »skulle lure« hvordan det gik med konkurrenternes e-handel, før man selv ville i gang.

»Vi skulle lige overveje, hvordan man gør det bedst. Nogle lægger kun syv forkølede varer på deres netshop, men det vil vi ikke. Vi går ud med en butik, der har et lige så stort sortiment, som det i den fysiske butik.«

Og så er tiderne simpelthen skiftet, konkluderer forretningsdirektøren:

»I dag er det jo sådan, at enhver detailhandler med respekt for kunderne og deres tid tilbyder onlineshopping.«

Foruden Magasin har også tøjkoncernen Bestseller kastet sig over nethandlen i det forgange år og er begyndt at sælge tøj fra en række af deres mærker som »Jack & Jones« og »Only« på nettet. Også byggekæden »Jem og Fix« har kastet sig over det digitale salg, med deres e-shop »Jem & Clix«, ligesom det nu er muligt at købe designerlamper hos »Lampeland.dk«, og tøj hos »Deres.com.«