Magasin-ejer i forhandlinger med Sports Direct

Magasin du Nords ejer, britiske Debenhams, arbejder på at indgå aftale med Sports Direct, så man kan tilbyde sportstøj til stormagasinets kunder.

Sports Direct, der står bag 28 sportsmærker, og har den kuriøse erhvervsmand og ejer af fodboldklubben Newcastle United, Mike Ashley, som ejer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ed Sykes
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det britiske stormagasin Debenhams pønser på at få nye mærker ind i stormagasinet efter de seneste seks måneders nedtur som følge af et skidt julesalg.

Det skriver The Guardian, som nævner Sports Direct som en mulig partner i processen. Sports Direct står bag 28 sportsmærker, og har den kuriøse erhvervsmand og ejer af fodboldklubben Newcastle United, Mike Ashley, som ejer.

Debenhams topchef Michael Sharp måtte efter fremlæggelse af et skidt halvårsregnskab, hvor overskuddet faldt drastisk med næsten 25 procent, erkende, at »præstationen i de første seks måneder ikke var god nok.« Derfor er han nu ude efter at tilpasse forretningen, blandt andet med en styrkelse af online-forretningen og altså nye mærker til salg.

»Vi har talt om mulighederne for sportstøj i Debenhams, og om hvorvidt vi kan sammensætte noget, som giver mening for vores kunder,« siger Michael Sharp til Guardian.
Mike Ashley købte på baggrund af Debenhams fejlslået julesalg og efterfølgende aktiefald næsten 5 procent Debenhams-aktier i januar. Men til stor overraskelse solgte han aktierne igen inden for samme uge.

Britiske medier og analytikere spekulerede dengang i, om Mike Ashley med sit køb og lynhurtige salg ønskede at lægge pres på Debenhams ledelse for blandt andet at få Sports Directs varer ind i stormagasinet.
Debenhams ejer det danske stormagasin Magasin du Nord. Regnskabet for de seneste seks måneder viste et resultat før skat på 85,2 millioner pund, svarende til 771 millioner kroner på baggrund af salg for 1,3 milliarder pund, svarende til ca. 11,8 milliarder kroner. Magasin du Nord havde de seneste seks måneder fremgang på omsætningen på over 5 procent.