Magasin-ejer i finansielle problemer

Magasins britiske ejer, Debenhams, mister sin finansdirektør efter at have udsendt sin anden nedjustering inden for det seneste år. Det er blandt andet discountpriser i julesalget, der har nedsat forventningerne til selskabets indtjening.

Magasin du Nord kunne for et par måneder siden præsentere kædens hidtil bedste regnskab,men det nye år er skudt i gang med uro i baglandet hos den britiske ejer Debenhams. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Magasin du Nord går ind i 2014 med finansiel uro i baglandet. Stormagasinets britiske ejer, Debenhams, har annonceret, at selskabets finansdirektør stopper, en meddelelse der falder blot to dage efter Debenhams drastiske nedjustering af forventningerne til indtjeningen i første halvdel af regnskabsåret.

Finansdirektør Simon Herrick fratræder med øjeblikkelig virkning og forlader selskabet i begyndelsen af februar efter to år i spidsen for Debenhams økonomi.

Debenhams nedjustering i tirsdags skete blandt andet på baggrund af et skuffende julesalg, hvor stormagasinet allerede i december satte varer på udsalg. Selskabet forventer således, at resultatet før skat ender på 85 millioner pund mod tidligere prognoser på 110 millioner pund, hvilket svarer til en indtjening på næsten 25 procent under det forventede. Markedet straffede omgående Debenhams, og aktien faldt med nedjusteringen 12 procent.

Ifølge britiske medier er Debenhams nedjustering første konkrete tegn på et dårligt julesalg for tøjbutikkerne i Storbritannien. Den britiske avis The Guardian skriver blandt andet, at modebranchen har været hårdt ramt af en kombination af mildt vintervejr, pres på privatøkonomien og konkurrence fra dyre elektroniske must-haves

Magasin præsenterede i oktober det bedste driftsresultat nogensinde og hev i den forbindelse det samlede regnskab fra Debenhams op. Det britiske stormagasin kom ud med et forventet fald på 2,7 procent i årsindtægt, og dengang var analytikerne særligt skeptiske over for forventningerne til indeværende år, en skepsis, der nu bekræftes. Det er ikke første gang, Magasin du Nord mærker uro i baglandet. I 2004 overtog islandske Baugur Group med Jon Asgeir i spidsen Magasin under stor mediebevågenhed, og da Baugur gik konkurs, overtog Icelandic Bank Straumur varehuset i 2008. Siden 2009 har stormagasinet været på britiske hænder med Debenhams som ejer.