Magasin du Nord solgt til Debenhams

Det gamle indkøbscenter Magasin Du Nord er blevet købt af den engelske stormagasinkæde Debenhams.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det gamle indkøbscenter Magasin Du Nord er blevet købt af den britiske stormagasinkæde Debenhams for 101 millioner kroner.

Debenhams har købt samtlige af Magasins seks butikker, og betalingen sker kontant. Det skriver Bloomberg News.

Der er endnu uvist, hvornår den endelige overtagelse finder sted. Ifølge Magasin sker det, når "de opstillede betingelser er honoreret."

Billedserie: Magasin i ord og billeder

Magasins øverste chef glæder sig over de nye ejere:

”Det er en ideel situation for Magasin, at vi nu er ejet af detailfolk. Debenhams er en af de mest effektive detailkæder i Europa med masser af knowhow og stordriftsfordele inden for logistik og indkøb, hvilket nu kommer Magasin til gode. Herudover har Debenhams stor erfaring med salg af deres egne designerbrands, hvilket vil være med til at gavne Magasins egne brands og samtidig være med til at styrke vores nuværende portefølje af skandinaviske og internationale brands”, siger Jon Björnsson, administrerende direktør i Magasin.

Ny ejer tilfreds
Han mener, at Debenhams i deres købsovervejelser har lagt vægt på den position, som Magasin har i dansk detailhandel - som et stærkt brand, der nu via en solid platform hos nye ejere har mulighed for at vokse sig endnu stærkere.

Debenhams er Storbritanniens næststørste detailkæde med 145 stormagasiner i Storbritannien og Irland samt 12 Desire by Debenhams-butikker. Herudover har Debenhams 52 internationale franchise-butikker fordelt på 17 lande.

”Magasin er et af de mest kendte brands i Danmark med en loyal kundegruppe og dedikerede medarbejdere, så vi er meget glade for, at Magasin nu er en del af Debenhams-gruppen”, siger Rob Templeman, administrerende direktør i Debenhams.

Billedserie: Magasin i ord og billeder