Magasin du Nord på vej tilbage til Aalborg

Det kendte stormagasin Magasin du Nord er i dialog med kommunen om igen at åbne en butik i Aalborg.

Den gamle Magasin Du Nord afdeling i Aalborg, der drejede nøglen om i2005. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordjyder, der godt kan lide at gå i Magasin du Nord, kan nok snart få deres lyst styret lokalt. Magasin er i dialog med Aalborg Kommune om at vende tilbage til byen, som stormagasinet forlod for syv år siden, skriver estatemedia.dk.

Magasin har tidligere været i Aalborg, men dårlig økonomi førte i 2005 til en lukning. Siden har stormagasinet fået nye ejere, og nu har Magasin et erklæret mål om ekspansion og har længe fremhævet Aalborg som en interessant by.

Helt konkret er Magasin i dialog med Aalborg Kommune om et nybyggeri i to etager. Pressechef Jan Helleskov bekræfter, at dialogen er der, men det endnu ikke er kommet så langt, at der er tale om egentlige forhandlinger.

Teknisk rådmand Mariann Nørgaard (V) er ifølge Nordjyske.dk meget opsat på at få Magasin tilbage til Aalborg.

På landsplan findes Magasin du Nord findes i dag fire steder i Storkøbenhavn. Mere præcist på Kgs. Nytorv, i Lyngby, i butikscenteret Field's og i Rødovre. Herudover findes Magasin i Odense og Aarhus.

Det er Selskabet A/S Th. Wessel & Vett, Magasin du Nord, der står bag det kendte stormagasin.

Efter en turbulent tid under islandske ejerskab er selskabet nu ejet af Debenhams med hovedkvarter i London. Debenhams er Storbritanniens næststørste kæde af stormagasiner og er noteret på børsen i den engelske hovedstad.