Mærsks salg af olie- og gasaktiviteter godkendt af Energistyrelsen

Energistyrelsen har godkendt overdragelsen af Mærsk Olie og Gas til Total.

Energistyrelsen har godkendt overdragelsen af Mærsk Olie og Gas til Total.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Det sker efter en undersøgelse af køberens økonomiske styrke og tekniske formåen samt evne til at drive og udvikle Eneretsbevillingen, fremgår det af en meddelelse fra styrelsen.

Mærsk annoncerede beslutningen om at sælge sine olie- og gasaktiviteter til Total for 7,45 mia. dollar den 21. august 2017.

Energistyrelsens godkendelse indeholder flere vilkår, herunder at de økonomiske forpligtelser, der ligger i tilladelserne, bliver understøttet af en moderselskabsgaranti fra Total.

Der er også fastsat vilkår om, at Energistyrelsen skal orienteres om eventuelle fremtidige ændringer i den samarbejdsaftale, som regulerer samarbejdet i DUC (Total, Shell, Chevron og Nordsøfonden).

Derudover er det et vilkår, at A.P. Møller Mærsk hæfter subsidiært økonomisk for at fjerne eksisterende anlæg, såfremt det senere skulle vise sig, at Total ikke er i stand til at dække udgifterne.

Regeringen opfordrer samtidig Total til i den kommende tid at indgå i en dialog med Energistyrelsen om en modernisering af eneretsbevillingen, så den på flest mulige punkter overgår til de almindelige vilkår for licenser i Nordsøen.

»Det er glædeligt, at der nu er kommet en ny, stærk aktør ind i Nordsøen, som ser et langsigtet potentiale i udviklingen af området. Total har de nødvendige tekniske og økonomiske muskler til at kunne løfte Mærsks forpligtelser på dansk område,« siger Energistyrelsens direktør, Morten Bæk, i meddelelsen.