Maersks oliedronning forlader selskabet efter salg

Maersk Oils topchef Gretchen Watkins stopper som adm. direktør i Maersk Oil, næsten præcis et år efter hendes ansættelse blev offentliggjort. Oliechefen vil søge nye karrieremuligheder, når Total efter planen overtager Maersk Oil.

Gretchen Watkins er adm. direktør i olieselskabet Maersk Oil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maersk Oil
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Maersk Oil om nogle måneder sælges ud af A.P. Møller - Mærsk konglomeratet og overtages af franske Total, bliver det også Gretchen Watkins sidste arbejdsdag som adm. direktør i olieselskabet. Det oplyser Maersk Oil i en pressemeddelelse.

»Det har været en svær beslutning for mig. Jeg kunne ikke være mere stolt over den måde, som Maersk Oil succesrigt har navigeret i, hvad vi mener, er historisk udfordrende omstændigheder for industrien, og er kommet ud som en højt leverende forretning,« siger Gretchen Watkins i pressemeddelelsen.

Watkins har ikke siddet i chefstolen hos Maersk Oil længe. Hun blev udnævnt til adm. direktør, da hendes forgænger Jakob Thomasen trak sig efter A.P. Møller offentliggjorde sin strategiske gennemgang af selskabet. Det skete d. 22. september sidste år. I den brede offentlighed er Gretchen Watkins nok mest kendt for at have forhandlet den nye skatteaftale omkring Nordsøen igennem, som sikrede genopbygningen af Tyra-feltet.

Maersk Oil ophører som selvstændigt selskab, når Total overtaget den danske olievirksomhed, og derfor vil der ikke blive udnævnt nogen ny direktør for Maersk Oil som sådan. Martin Rune Pedersen, der i dag er driftsdirektør i selskabet, vil dog blive underdirektør i Total med ansvar for Danmark, Norge og Holland. Rune Pedersen har tidligere været chef for Maersk Oil i hhv. Storbritannien og Danmark. Med sin nye ledelsespost mister Martin Rune Pedersen ansvaret for det store gasfelt Culzean, som han ellers har været dybt involveret i at udvikle. Omvendt får han nu ansvaret for Holland, hvor Total har en produktion på fire milliarder kubikmeter gas om året, hvilket nogenlunde svarer til gasproduktionen i hele den danske del af Nordsøen.

Udover udnævnelse af Martin Rune Pedersen bliver teknisk direktør i Maersk Oil, Troels Albrechtsen, udnævnt til chef for Totals tekniske center, der skal ligge i København. Centeret skal supplere de to centre, som Total allerede har i Paris og i Pau. Albrechtsen har været teknisk direktør i Maersk Oil i syv år og har ligeledes gjort sig bemærket som formand for interesseorganisationen Oil Gas Denmark.

Watkins blev den fjerde direktør i Maersk Oil siden 1994 efter Kjeld Fjeldgaard, Thomas Thune Andersen og Jakob Thomasen.

OPDATERES