Mærsks næstformand stopper i bestyrelsen

Niels Jacobsen stopper i Mærsk-bestyrelsen, hvor han de seneste otte år har været næstformand

Niels Jacobsen takker af i bestyrelsen for i Mærsk Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup


Det fremgår af indkaldelsen til Mærsks generalforsamling, som løber af stablen 10. april.

Niels Jacobsen, der i en lang årrække var direktør i høreapparatvirksomheden William Demant, kom i Mærsks bestyrelse i 2007 og har været næstformand siden 2010.

I øjeblikket er bestyrelsesformand Jim Hagemann Snabe, mens Ane Mærsk Mc Kinney Uggla og Niels Jacobsen begge er næstformænd. De to førstnævnte er på genvalg.

Bestyrelsen skal ved generalforsamlingen ned fra 11 til 10 medlemmer, og der vil fremover kun være en næstformand.

Det sker som følge af den omstilling, Mærsk er i gang med, hvor de olierelaterede forretningsdele er ved at blive solgt fra, og den fremtidige forretning skal være et rent shippingselskab.

Mærsk har i løbet af 2017 solgt olievirksomheden Maersk Oil til franske Total og rederiet Maersk Tankers til Maersk Holding.


Boreselskabet Maersk Drilling blev tidligere i år kædet sammen med et salg til Maersk Holding, der sammen en unavngiven industripartner angiveligt skulle være klar til at købe selskabet.

Derudover mangler Mærsk at finde en løsning for det mindre selskab Maersk Supply Service, der betjener offshoreindustrien med forskellige services.

Når de to salg er faldet på plads, vil Mærsk dog ikke være helt ude af olien , da en del af betalingen for salget af Maersk Oil var en aktiepost på 3,76 pct. i Total.