Mærsks havneselskab køber italiensk kølecontainerterminal

Havneoperatøren APM Terminals, som er en del af A.P. Møller - Mærsk, har købt den italienske kølecontainerterminal Vado Ligure Reefer Terminal for et uoplyst beløb.

APM terminals i Rotterdam. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BJØRN LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sælger er GF Group, fremgår det af en pressemeddelelse fra APM Terminals.

Mærsk-havneoperatøren oplyser, at det har købt Vado Ligure Reefer Terminal som del af planen om at skabe nye forsyningskæder til markeder i det nordlige Italien, Sydfrankrig, Schweiz og Bayern. Terminalen, der er specialiseret i håndtering af frisk frugt og grøntsager, er endvidere placeret tilstødende til bygningen af APM Terminals Vado-havneprojektet, som ventes at åbne i januar 2018.

- Vi glæder os over at kunne introducere nye, bedre veje til at servicere vores globale forsyningskæder med vore køleterminal og dets ideelle placering i forhold til vores dybtvands containerterminal. APM Terminals Vado-faciliteten vil blive den eneste havn i Italien, der er i stand til at håndtere de ultrastore containerskibe med en kapacitet på over 18.000 teu, når den åbner i januar 2018, siger Carlo Merli, chef for APM Terminals Vado, i meddelelsen.