Mærsks havnerival melder om udfordrende marked

A.P. Møller - Mærsks konkurrent på havnefronten, DP World, leverede fremgang i første halvår i et marked, som betegnes udfordrende.

Foto: INGO WAGNER. A.P. Møller - Mærsks konkurrent på havnefronten, DP World, leverede fremgang i første halvår i et marked, som betegnes udfordrende.
Læs mere
Fold sammen

DP World voksede organisk med 4,1 pct. og rapporteret med 4,2 pct. målt på antallet af håndterede containere. Væksten var især et resultat af vokseværk i havnene i Europa og De Forenede Arabiske Emirater. Alene i De Forenede Arabiske Emirater løftede DP Worlds kraner 7,9 mio. tyvefodscontainere, svarende til en vækst på 6 pct.

- Ganske opmuntrende, så viste Europa stabil vækst trods svære geopolitiske forhold, skriver DP World, der også ser forbedringer i Indien, Asien og Stillehavsregionen i andet kvartal, mens udviklingen i Syd- og Nordamerika og Australien betegnes som flad på grund en afdæmpet økonomisk udvikling.

- Det er veldokumenteret, at markedsvilkårerne i første halvår har været relativt udfordrende. Årets volumenvækst estimeres nu at blive på cirka 3 pct. og DP World venter at præstere bedre end markedet, skriver selskabet.

DP World sigter fortsat efter en vækst på 4-5 pct. i 2015.

Mærsks havneselskab APM Terminals havde i første kvartal en organisk vækst på 0,4 pct. i et marked, der ifølge selskabet voksede i omegnen af 4 pct. baseret på estimater fra Drewry.

Årsagen til, at APM Terminals voksede mindre end markedet, var hovedsageligt lavere volomener i olieafhængige markeder.