Mærsks havnerival melder om udfordrende marked

A.P. Møller - Mærsks konkurrent på havnefronten, DP World, leverede fremgang i første halvår i et marked, som betegnes udfordrende.

A.P. Møller - Mærsks konkurrent på havnefronten, DP World, leverede fremgang i første halvår i et marked, som betegnes udfordrende. Fold sammen
Læs mere
Foto: INGO WAGNER

DP World voksede organisk med 4,1 pct. og rapporteret med 4,2 pct. målt på antallet af håndterede containere. Væksten var især et resultat af vokseværk i havnene i Europa og De Forenede Arabiske Emirater. Alene i De Forenede Arabiske Emirater løftede DP Worlds kraner 7,9 mio. tyvefodscontainere, svarende til en vækst på 6 pct.

- Ganske opmuntrende, så viste Europa stabil vækst trods svære geopolitiske forhold, skriver DP World, der også ser forbedringer i Indien, Asien og Stillehavsregionen i andet kvartal, mens udviklingen i Syd- og Nordamerika og Australien betegnes som flad på grund en afdæmpet økonomisk udvikling.

- Det er veldokumenteret, at markedsvilkårerne i første halvår har været relativt udfordrende. Årets volumenvækst estimeres nu at blive på cirka 3 pct. og DP World venter at præstere bedre end markedet, skriver selskabet.

DP World sigter fortsat efter en vækst på 4-5 pct. i 2015.

Mærsks havneselskab APM Terminals havde i første kvartal en organisk vækst på 0,4 pct. i et marked, der ifølge selskabet voksede i omegnen af 4 pct. baseret på estimater fra Drewry.

Årsagen til, at APM Terminals voksede mindre end markedet, var hovedsageligt lavere volomener i olieafhængige markeder.