Mærsks havnerival melder om udfordrende marked

A.P. Møller - Mærsks konkurrent på havnefronten, DP World, leverede fremgang i første halvår i et marked, som betegnes udfordrende.

A.P. Møller - Mærsks konkurrent på havnefronten, DP World, leverede fremgang i første halvår i et marked, som betegnes udfordrende. Fold sammen
Læs mere
Foto: INGO WAGNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DP World voksede organisk med 4,1 pct. og rapporteret med 4,2 pct. målt på antallet af håndterede containere. Væksten var især et resultat af vokseværk i havnene i Europa og De Forenede Arabiske Emirater. Alene i De Forenede Arabiske Emirater løftede DP Worlds kraner 7,9 mio. tyvefodscontainere, svarende til en vækst på 6 pct.

- Ganske opmuntrende, så viste Europa stabil vækst trods svære geopolitiske forhold, skriver DP World, der også ser forbedringer i Indien, Asien og Stillehavsregionen i andet kvartal, mens udviklingen i Syd- og Nordamerika og Australien betegnes som flad på grund en afdæmpet økonomisk udvikling.

- Det er veldokumenteret, at markedsvilkårerne i første halvår har været relativt udfordrende. Årets volumenvækst estimeres nu at blive på cirka 3 pct. og DP World venter at præstere bedre end markedet, skriver selskabet.

DP World sigter fortsat efter en vækst på 4-5 pct. i 2015.

Mærsks havneselskab APM Terminals havde i første kvartal en organisk vækst på 0,4 pct. i et marked, der ifølge selskabet voksede i omegnen af 4 pct. baseret på estimater fra Drewry.

Årsagen til, at APM Terminals voksede mindre end markedet, var hovedsageligt lavere volomener i olieafhængige markeder.