Mærsks havne er den store skuffelse

Det ellers mest stabile datterselskab i A.P. Møller-Mærsk, havneforretningen APM Terminals, skuffede i første kvartal af 2016, hvor den leverede langt mindre driftsindtjening end forudset.

Læs mere
Fold sammen

Divisionen, som primært driver containerhavne verden over, leverede et driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 164 mio. dollar, hvor der var forudset 222 mio. dollar i markedet ifølge prognoser indsamlet af Ritzau Estimates.

- Generelt set fortsatte lav efterspørgsel, især i Europa, en opbremsning i den økonomiske vækst i Kina og den lave oliepris med at ramme APM Terminals negativt, skriver selskabet i kvartalsopdateringen.

Omsætningen overraskede også meget negativt med 962 mio. dollar, hvor der var ventet 1124 mio. dollar, mens bundlinjen (NOPAT) viste et overskud på 108 mio. dollar mod forventede 159 mio. dollar.

I samme kvartal af 2015 havde APM Terminals en omsætning på 1136 mio. dollar, et EBITDA-overskud på 220 mio. dollar og et bundlinjeplus på 190 mio. dollar.

For hele 2016 nedjusterer havnedivisionen også sin forventning til overskuddet.

Efter den dårlige start spår APM Terminals et lavere 2016-overskud end de 626 mio. dollar, der blev tjent i 2015, målt før særlige poster. Det er især den svigtende efterspørgsel i olieproducerende vækstlande, der rammer selskabet.

Til sammenligning regner markedet i snit med et overskud på 629 mio. dollar i APM Terminals ifølge Ritzau Estimates.