Mærsks franske oliepartner hæver overskud til højeste niveau i tre år

En stigende oliepris luner på bundlinjen hos den franske oliekoncern Total, der tidligere i år købte Maersk Oil.

Foto: PR. Maersk Drilling.
Læs mere
Fold sammen

Totals overskud steg i første kvartal til 2,88 mio. dollar, hvilket var en stigning på 13 pct. sammenlignet med samme periode året før og det højeste niveau i tre år.

Udviklingen var på linje med forventningerne hos analytikerne, der ifølge Bloomberg News havde ventet et overskud på 2,88 mia. dollar i årets første tre måneder.

Opkøbet af Maersk Oil, der faldt endeligt på plads i marts, bidrog også positivt til resultaterne.

Totals betaling for Maersk Oil er, at det har overtaget gæld på 2,5 mia. dollar, og at Mærsk nu har en aktiepost på 3,76 pct. i Total.

Total-aktien stiger efter torsdagens regnskab 0,6 pct. til 51,48 euro, hvilket værdisætter selskabet til 136,4 mia. euro.

Dermed har Mærsks aktiepost en værdi af 5,05 mia. euro - eller 37,6 mia. kr.

Da salget blev annonceret i sommeren 2017, havde aktieposten en værdi af omkring 31 mia. kr., og den stigende oliepris og de bedre resultater hos Total kommer dermed også Mærsk-aktionærerne til gode.

Salget af Maersk Oil er sket som led i Mærsks strategi om at skille sig af med de olierelaterede aktiviteter. Endnu udestår salg af Maersk Drilling og Maersk Supply Service.

Når der er fundet en løsning, er det planen, at en stor del af pengene fra salgene skal ryge tilbage til aktionærerne i løbet af 2018 eller 2019.

Det kan være gennem et ekstraordinært udbytte, aktietilbagekøbsprogram eller ved at udlodde Total-aktier.

/ritzau/FINANS