Mærsks energiforretning kan være 100 mia. kr. værd

Bestyrelsen i A.P. Møller-Mærsk vil i de kommende år forsøge at komme af med koncernens olierelaterede forretninger, og hvis det ender med frasalg, kan det sende en sand pengeregn mod Esplanaden.

Bestyrelsen i A.P. Møller-Mærsk vil i de kommende år forsøge at komme af med koncernens olierelaterede forretninger, og hvis det ender med frasalg, kan det sende en sand pengeregn mod Esplanaden. Foto: Mærsk pressemøde - opslidtning. Fra v - Group CEO, Søren Skou, bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen, og Group Vice CEO Claus V. Hemmingsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bestyrelsen i A.P. Møller-Mærsk vil i de kommende år forsøge at komme af med koncernens olierelaterede forretninger, og hvis det ender med frasalg, kan det sende en sand pengeregn mod Esplanaden. Analytikere vurderer således, at et eventuelt salg vil kunne indbringe mere end 100 mia. kr.

Det skriver Børsen.

- Det, vi siger, er, at vi inden for 24 måneder vil finde løsninger for at skille energiselskaberne ud fra A.P. Møller-Mærsk A/S, sådan lød det konkret fra Michael Pram Rasmussen, bestyrelsesformand i Mærsk, på torsdagens pressemøde.

Udskillelsen af det nyopståede Maersk Energy, der består af Maersk Oil, Maersk Energy, Maersk Tankers og Maersk Supply Service kan ske gennem frasalg, fusioner eller selvstændige børsnoteringer. En samlet salgspris vurderes til omkring 100 mia. kr, ifølge flere analytikere som Børsen har talt med.

Ricky S. Rasmussen, der er aktieanalytiker hos Nykredit Markets vurderer således, at prisen samlet kan ligge på 107 mia., mens Morten Imsgard, der er aktieanalytiker hos Sydbank er mere optimistisk med 113,5 mia. kr.

Spørgsmålet herefter er, hvad Mærsk i tilfælde af et salg af energidivisionen vil bruge de mange penge på. Ricky S. Rasmussen vurderer, at pengene især kan bruges til opkøb i en containerbranche, hvor der i den kommende tid kan være selskaber, der må sælge ud og opgive i det hårde konkurrencemiljø.