Mærsks barnebarn sejler tankskibsflåde til Danmark

Det Mærsk-ejede svenske tankskibsrederi Broström udflager nu alle sine skibe under svensk flag, elleve produkttankere, til det internationale danske skibsregister DIS.

Robert Uggla Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver nyhedsportalen maritimedanmark.dk.

”Det er ikke holdbart at drive tankskibe under svenske flag", siger adm. direktør Robert Uggla til Svensk Sjöfarts Tidning.

Rederiet har indledt forhandlinger med de relevante fagforeninger om udflagningen, og forventer at skibene kan stryge det svenske flag sidst på året, eller i starten af næste år.

Se billederne: De arver magten ni Mærsk

”Den svenske søfartspolitik har været under lavmålet i flere valgperioder. Det er opmuntrende, at regeringen nu har igangsat en undersøgelse, men undersøgelser hjælper ikke. Vi har brug for konkrete beslutninger. Vi har desværre ikke råd til at afvente den politiske diskussion, der vil følge i kølvandet på den aktuelle undersøgelse”, siger Robert Uggla, der siden september 2009 har været administrerende direktør i selskabet.

Robert Uggla, der er søn af Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla - og dermed Mærsk Mc-Kinney Møllers barnebarn, understreger, at det kun er rederiets skibe der udflages. Den kommercielle ledelse og den tekniske drift forbliver i Göteborg.

Ifølge Robert Uggla er der mange fordele ved, at overføre de sidste af rederiets skibe der sejler under svensk flag, til danske DIS.

”Nu får vi adgang til både et internationalt register og tonnageskat, hvilket betyder, at vi kan konkurrere på lige vilkår. Udflagningen til DIS giver os som helhed større fleksibilitet og lavere omkostninger”, siger Uggla til den svenske søfartsavis.