Mærskchef har ikke set et værre marked i 20 år

Maersk Supply Services skærer dybt efter årelang krise i markedet. Direktøren har aldrig set værre situation.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med olieprisens fald forsvandt også de store olieselskabers lyst til at investere i at finde ny olie. Det har kastet markedet for services til offshoreindustrien ud i en dyb krise.

Krisen fik onsdag A.P. Møller - Mærsks division Maersk Supply Services til at varsle, at man vil sælge 20 af sine skibe og afskedige 400 offshoreansatte. Det er mere end hver fjerde.

»Vi begyndte at komme under pres i slutningen af 2014, da olieprisen faldt.«

»Der kom de fleste af vores markeder under pres, og vores mulighed for at finde beskæftigelse til vores skibe blev mindre,« siger administrerende direktør for Maersk Supply Services, Jørn Madsen.

Det kan ses i tallene. Omsætningen faldt markant i første halvår 2016, der samtidig bød på et driftsunderskud på omkring en halv milliard kroner.

I regnskabet bliver situationen på markedet samtidigt beskrevet, som at aktørerne slås for overlevelse.

»Vi er i en situation, hvor nedgangen i olieprisen og nedgangen i aktiviteten i industrien har varet længere, end vi har set i mindst 20 år.«

»Det gør, at vi ikke ser for os, at der er et umiddelbart forestående opsving i aktiviteten. Det er længe siden, vi sidst har set det,« siger Jørn Madsen.

Den markante reduktion af forretningen og ikke mindst salget af skibe, der skal gå til andre brancher, vil forhåbentligt forbedre forholdet mellem udbud og efterspørgsel.

Men Jørn Madsen tør alligevel ikke være optimistisk om fremtiden.

»Det kommer formodentligt til at tage år, før det bliver bedre, dette her marked. Vores marked er afhængigt af udviklingen i olieprisen. Og en opgang her kan godt komme til at tage en god stund.«

»Med disse tiltag er vi bedre positioneret til at klare os igennem,« afslutter direktøren.