Mærsk vrager IBM til prestigeprojekt

I jagten på nye milliard-besparelser på IT-budgetterne har A.P. Møller-Mærsk vraget et af verdens største IT-selskaber - IBM - til fordel for en anden af de globalt set største IT-selskaber, Hewlett-Packard, på et af koncernens mest profillerede IT-projekter.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Der er tale om det omfattende IT-system fra tyske SAP, som Mærsk har rullet ud globalt i hele containerforretningen Maersk Line, og som er et af de mest forretningskritiske IT-systemer i koncernen.

Indtil nu er systemerne, der skal holde styr på faktureringen i containerforretningen, blevet drevet i regi af IBM's driftscentre, ligesom IBM har stået for opgaven med at implementere hele IT--systemet i den globale Mærsk-organisation.

Men nu har Mærsk valgt at lægge den fremtidige drift og vedligehold i hænderne på Hewlett-Packard. Hos Mærsk begrunder IT--direktør i containerforretningen Adam Gade valget af HP således:

»Vi indbød vores partnere på området til at præsentere et forslag til radikalt billigere drift af vores globale SAP-løsning. HP fremlagde et forslag baseret på HP's hardware og på Open Source-software, og den kombination medfører en meget væsentlig omkostningsreduktion i vores IT-drift uden på nogen måde at reducere driftskvaliteten,« siger Adam Gade.

Hos IBM ønsker den ansvarlige for den samlede forretning hos A.P. Møller-Mærsk, Andrew Stubbs ikke at svare på, hvordan IBM har det med at være blevet vraget på Esplanaden.

»Mærsk har en multileverandør-strategi, og derfor er der ikke vores forventning, at få del i 100 pct. af deres forretning,« lyder det kortfattet.

»Det er tale om den mest eftertragtede referencekunde overhovedet og det er helt sikkert, at IBM gerne ville have beholdt den ordre,« siger senioranalytiker Brian Troelsen hos IDC
Partnerne ønsker ikke at offentliggøre detaljer om aftalen.

»Men der er efter min bedste vurdering tale om en ordre på adskillige hundrede millioner kr.« siger IDC-analytikeren.