Mærsk vrager IBM til ny global IT-satsning

De mange-årige og tætte bånd mellem Esplanaden og IBM, hvor Mærsk Mc-Kinney Møller i mange år sad i bestyrelsen, løsnes langsomt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IBMs danske datterselskab, der bygger på milliardopkøbet af Mærsk Data i 2005, bliver nu vraget i en ny global udrulning af et stort IT-system fra tyske SAP hos A.P. Møller-Mærsk, skriver dagbladet Børsen mandag.

Rederiet, der tidligere har brugt IBM til at varetage udrulning og vedligehold af et stort SAP-system på Esplanaden, har i stedet valgt Accenture og indiske L&T Infotech til at gennemføre det nye projekt. Af kontrakttildelingen, som er offentliggjort i EUs udbudstidende, fremgår det, at der er tale om en fireårig global udrulning af et forretningssystem fra tyske SAP hos Mærsk Olie og Gas. Det er uvist, hvor stort projektet reelt er, men implementeringerne sker i blandt andet i Aberdeen, Qatars hovedstad Doha samt i København og Esbjerg.

En kilde med indgående kendskab til projektet oplyser dog, at det er hans vurdering, at flere end 1000 brugere i Mærsk Olie og Gas vil bruge SAP-systemet til afrapportering, når det er endeligt på plads.

Dermed kan prisen ifølge en uvildig rådgiver på den slags projekter, Herbert Nathan, runde et trecifret millionbeløb.

»Baseret på mine erfaringer fra mange ERP-projekter (planlægningsværktøjet enterprise resource planning, red.) er det vurderingen, at licensprisen typisk ligger på 18.000 kr. per bruger, hvis der er flere end 1000 brugere, og implementeringen typisk koster en faktor 5 i forhold til det,« siger Herbert Nathan fra rådgivningsfirmaet Herbert Nathan & Co til Børsen.