Mærsk vil investere milliarder i Ghana

A.P. Møller-Mærsk havneselskab er samme med to partnere klar til at investere 10 mia. kr. i ny havn tæt på det vestafrikanske land Ghanas hovedstad.

Her ses APM Terminal i Rotterdam. En lignende havn kommer til Ghana. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

A.P. Møller-Mærsks havneselskab vil sammen med to partnere investere 10 mia. kr. det vestafrikanske land Ghanas vigtigste havn, fremgår det af en pressemeddelelse. Projektet består både af at bygge en ny havn, udbygge den nuværende og forbedre det eksisterende vejnetnærk til havnen.

Aftalen er underskrevet mellem APM Terminals, havnen i Ghana og Bolloré Africa Logistics, der er et samarbejde med flere afrikanske lande om at udvikle infrastrukturen i Afrika.

Det nye havneprojekt kommer til at ligge i Tema, der er by som ligger 25 km øst for hovedstaden Accra. Projektet vil gøre det muligt at transportere yderligere 3,5 mio. containere gennem havnen om året.

»Øget adgang til de globale markeder er centralt for Afrikas økonomiske vækst, og det nye verdensklasse havneudvikling som begynder i dag vil hjælpe med at sætte Ghana og Vestafrika først i afrikansk global handel,« udtaler Kim Fejfer, adm. direktør i APM Terminals.

I et separat projekt vil APM Terminals sammen med Bolloré Africa Logistics udbygge den nuværende vej mellem Tema og Accra ti en seks-sporet motorvej. Samtidig vil der bliver bygget flere andre veje, der vil forbinde Tema bedre med den øvrige del af Ghana.

 

»De  massive investeringer viser den tillid investorerne har til landet. Det er tegn på, at Ghana bevæger sig i den rigtige retning,« udtaler Fejfer.

Ghana, der her 21 mio. indbyggere, har haft en forholdsvis stabil politisk udvikling med en pæn økonomisk vækst, der ifølge APM Terminals skønnes at komme til at ligge på 5-7 pct.  om året.

Samarbejdet mellem de tre partnere er dannet gennem joint venture-selskabet Meridian Port Services, som APM Terminals og Bolloré Africa Logistics hver ejer 35 pct. af. De sidste 30 pct. har Ghana Ports & Harbours Authority.

APM Terminals, der er et af A.P. Møller-Mærsk kerneområder, er et af verdens største havneselskaber med 64 havne i 39 lande.