Mærsk: »Vi har aldrig oplevet noget som dette«

De er stadig ikke fuldt operationelle hos Mærsk oven på sidste uges hackerangreb. Resten af ugen skal gå med at genetablere IT-systemerne og indhente flere dages spildt arbejde.

Mærsks indiske storhavn lagt ned i voldsomt hackerangreb. Det store hackerangreb, der tirsdag ramte blandt andre A.P. Møller - Mærsk har ramt Asien natten til onsdag i sidste uge.AFP PHOTO / ENRIQUE CASTRO SANCHEZ Fold sammen
Læs mere
Foto: ENRIQUE CASTRO SANCHEZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De er stadig ikke fuldt operationelle hos Mærsk, efter at Danmarks største virksomhedsgruppe tirsdag i sidste uge blev ramt af det store globale hackerangreb, der går under navnet »Goldeneye«. Et angreb, der betød, at Mærsk ikke kunne modtage ordrer online.

Mandag har Mærsk på sin egen hjemmeside skrevet en operationel opdatering om situation. De skriver blandt andet:

»Vi kan med stor sikkerhed sige, at vi aldrig har oplevet noget som dette, og derfor er vi meget glade for at have opnået en milepæl på rejsen for at være helt tilbage online. I dag kan vi endelig genåbne vores nøgleapplikationer.«

I opdateringen takker Mærsk sine kunder for tålmodigheden og lover, at selskabets IT-hold arbejder hårdt mod at genoprette systemerne mod fuld arbejdsdygtighed. Lige nu fungerer systemerne tæt på normalt, skriver de.

Det var hovedsageligt APM Terminals, der blev ramt. Her modtager selskabet omtrent 3.300 bookinger i timen, hvilket løber op i 40 millioner kroner i samme tidsrum. Eller omtrent en milliard kroner om dagen. Mærsk skriver, at man driver 1.500 applikationer, der skal sættes op én efter én i en korrekt rækkefølge for at aktivere 49.000 slutbrugere på tværs af 500 lokationer rundt om i verden.

De næste par dage står fortsat på genetablering af systemerne, som de håber kører igen i slutningen af ugen. Ligeledes skal flere dages arbejde indhentes, skriver de.

Et af de store spørgsmål som stadig står ubesvaret er bl.a., hvor og hvordan virussen kunne komme ind i Mærsks system.

Berlingske Business arbejder på at få en kommentar fra Mærsk.

LÆS MERE