Mærsk: Vi er tæt på at køre normalt igen efter cyberangreb

Sidst på eftermiddagen meddeler Mærsk, at selskabet er tæt på at være i normal drift igen efter tirsdagens cyberangreb, hvor langt hovedparten af de 76 havne over hele verden blev lukket delvist ned, og det centrale bookingsystem i containerrederiet Maersk Line ikke fungerede.

Foto: ENRIQUE CASTRO SANCHEZ

Meddelelsen fremgår af Mærsks hjemmeside, hvor koncernen henvender sig direkte til kunderne:

»Kære Kunde, tak for jeres tålmodighed og støtte i lyset af det seneste cyberangreb. Vi er glade for at meddele, at vores drift er tæt på normal igen. Hold øje med denne side for seneste nyt og opdateringer om vores forretning i Maersk Line og APM Terminals,« skriver Mærsk.

Mærsk og et par hundrede andre virksomheder blev tirsdag ramt af virussen, der har fået navnet Goldeneye. For Mærsk betød det, at langt hovedparten af de 76 havne over hele verden blev lukket delvist ned, og at det centrale bookingsystem i containerrederiet Maersk Line ikke fungerede.

På Mærsks hjemmeside kan man i et pdf-dokument orienterere sig om status på driftssituationen i APMs terminaler verden over, og heraf fremgår det, at der er normal drift i stribevis af havneterminaler, men at der kl. 16.20 torsdag stadig er problemer i to europæiske havne Rotterdam og Maasvlakte samt i Los Angeles i USA. I cirka 15 havne må Mærsk stadig ty til manuel betjening.