Mærsk venter større overskud

Verdens største containerrederi overgår forventningerne og melder om omsætningsstigning på 20 procent. Mærsk venter nu et 2010-resultat på fire mia. dollar. (Opdateret kl. 08:15)

Mærsk er igen på rette kurs. Rederiet sejler et solidt milliardoverskud hjem i første halvår. Fold sammen
Læs mere
Foto: pressefoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I juli måned opjusterede A.P. Møller - Mærsk forventningerne til årets resultat. Men siden har rederiet haft så meget medvind, at man nu justerer forventninger yderligere. Hvor man i juli forventede et plus i år på den positive side af 3,5 mia. dollar, blev den forventning præciseret til et forventet overskud på mere end fire mia. dollar, da halvårsregnskabet blev afleveret kl. otte her til morgen.
Læs også: Milliardbesparelser i Mærsk

Det er især positive takter i rederiets containerrederi, Maersk Line, som trækker op. Maersk Line har fyldte skibe og har derfor været i stand til at skrue priserne voldsomt op. "Vi er meget, meget glade over det resultat vi har nået. Det er selvfølgelig et resultat af de højere rater, men også konsekvensen af de tiltag vi har gennemført," siger koncernchef Nils Smedegaard. Læs også: Mærsk: Massiv usikkerhed forude

Nettoresultatet for verdens største containerrederi i første halvår 2010 blev 14,2 mia. kr. mod et estimat på 11,2 mia. kroner.

Men trods udsigten til det meget store overskud, advarer Nils Smedegaard om, at der er særdeles usikre tider forude.

"Vi kan ikke udelukke at der kommer et tilbagefald i verdensøkonomien. Men i dag er vi forberedte, er konkurrencedygtige, særdeles omkostningseffektive, så vi vil klare os fint i forhold til konkurrenterne, også, hvis der kommer et tilbagefald," siger Nils Smedegaard.