Mærsk ved ikke, hvornår der er en løsning for den sidste oliedivision

Mens Maersk Oil er solgt til franske Total, Maersk Tankers er købt af Mærsk-familien, og Maersk Drilling er på vej på børsen, står én af A.P. Møller-Mærsks fire uønskede divisioner fortsat uden dansepartner. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Mens Maersk Oil er solgt til franske Total, Maersk Tankers er købt af Mærsk-familien, og Maersk Drilling er på vej på børsen, står én af A.P. Møller-Mærsks fire uønskede divisioner fortsat uden dansepartner.

Maersk Supply Service var nemlig også en af de oliebaserede forretninger, der i september 2016 blev udpeget som en del af den energiforretning, A.P. Møller-Mærsk ikke ville satse mere på.

Den gang gav Mærsk-ledelsen sig selv 24 måneder til at finde løsninger for de fire forretningsenheder - og forlængede senere fristen til »udgangen af 2018«.

»For Maersk Supply Service fortsætter jagten på en løsning. Men på grund af udfordrende markeder er tidspunktet, hvor der kan defineres en løsning, uklart, « skriver Mærsk fredag i forbindelse med koncernens halvårsregnskab.

Sammen med halvårsregnskabet kom nyheden om, at Maersk Drilling skal noteres på børsen i København. Det sker efter planen i 2019 ved en udlodning af selskabet til Mærsks aktionærer.